Druga ekipa NK Čelik poražena od Spartaka
Druga ekipa Čelika danas je poražena od Spartaka iz Subotice, dok će prva ekipa sutra igrati protiv kazahstanskog Shaktara

Prijateljski duel u Antaliji

Druga ekipa NK Čelik poražena od Spartaka

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali još jednu utakmicu na pripremama u Turskoj. Zeničani su danas igrali protiv Spartaka iz Subotice, a na kraju tim iz srpske Superlige slavio je rezultatom 3:0.

Za Zeničane su danas nastupili igrači koji su na probi ili koji su trenutno u drugom planu. Ekipa koja u najjačoj diviziji Srbije zauzima 11. mjesto od početka je krenula ofanzivno prema golu Fikreta Karajbića. Nekoliko šansi i poluprilika ekipa Spartaka nije iskoristila na početku utakmice. S druge strane Čelik je prijetio iz kontranapada, te su kod rezultata 0:0 dvije sjajne šanse propustili Ante Blažević i Namir Alispahić, njihove udarce golman Spartaka je odbranio.

Ekipa Spartaka je kaznila promašaje Čelika, te je lijepom akcijom u 18.minuti došla do vodstva 1:0, a strijelac je bio Šormaz. Samo četiri minute kasnije novi gol u mreži Karajbića, pogriješio je Georgina, a Denković lon udarcem s 10-tak metara matira golmana Čelika za 2:0. Novi gol u mreži Zeničana desio se u 36. minuti, a strijelac je bio Đenić za 3:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta ravnopravnija igra na terenu u kojoj je bilo još nekoliko prilika za postizanje golova, ali rezultat se nije mijenjao. Najbolju priliku za smanjenje rezultata Čelik je imao u 85. minutu kada je sudija dosudio penal za ekipu iz Zenice. Međutim, golman Lučić bio je uspješniji od Selima Ajdemira, igrača Čelika ,te je odbranio njegov šut s 11 metara. Na kraju je završeno konačnih 3:0 za Spartak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Čelik su danas nastupili: Karajbić, Rizvanović, Marković, Georgina, Čubara, Baban, Kurbanov, Simeunović, Blažević, Ajdemir, Alispahić. Igrali još: Volotinen, Vardo, Gulnar, Žuna, Azur, Ugur, Choi.

Prva ekipa Čelika sutra će igrati protiv bivšeg prvaka Shakhtara Karaganda, ali još nije poznat termin ove utakmice. Zeničani će u Antaliji ostati do naredne subote, kada je planiran povratak za Zenicu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Ugur i utur Hahahahahahahaha
4 0
red devil mo
Eno i Ronaldova treba igrala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi