Đekanovićev Borac pobrao simpatije i stigao do titule: Igramo napadački i imamo prepoznatljiv stil!

Ambiciozni trener ima ponuda za nastavak karijere

Đekanovićev Borac pobrao simpatije i stigao do titule: Igramo napadački i imamo prepoznatljiv stil! · Intervju

S. Mlaćo
FK Borac iz Jelaha je jesenji prvak Druge lige FBiH grupa Centar.

Borac je pokazao najviše i zasluženo ide na zimsku pauzu sa trona, ali sa bodom prednosti nad Famosom iz Hrasnice. U Jelahu su itekako zadovoljni, a velike zasluge za ovaj uspjeh idu i ambicioznom treneru Nebojši Đekanoviću koji je u Borac donio dosta toga novog u nogometnem pogledu, pa je rezultat vidljiv.

Borac djeluje veoma organizovano u svim segmentima, a Đekanović je stvorio najefikasniju momčad lige, te istovremeno momčad sa najboljom odbranom lige.

“Većinu igračkog kadra nam čine domaći igrači. Priključio sam i dvojicu mladih, 2003. godište, te jednog 2004. godište. To su momci koji do sada nisu imali seniorski nastup, pa je ovaj uspjeh samim time još veći“, priča Đekanović za SportSport.ba te dodaje.

“Igrali smo napadački, sistem igre su momci usvojili i radili maksimalno dobro. Sada imamo prepoznatljiv stil, mnogi su to primijetili, te poslije 18 godina Jelah ima jesenjeg prvaka. Sinoć sam doživio velike ovacije u gradu, zaista je bilo prelijepo“.

Navijači su velika snaga Borca, ali zbog cijele situacije nisu mogli biti uz svoje ljubimce na utakmicama ove polusezone.

“Sigurno da jesu. Sve bi bilo drugačije da su oni bili tu na utakmicama, ali to je neka viša sila. Veoma je bitna ta spona između Uprave, igrača i navijača. Sve je sjajno funkcionisalo, svi su se ugradili u ovaj rezultat i nismo imali trzavica. Vraćali smo se iz utakmica koje smo gubili, te tako pokazali karakter. U Hrasnici smo gubili 2:0 20 minuta do kraja, stigli  na 2:2 i imali zicere. Jedino nismo uspjeli u Usori gdje je sviran penal za domaće u 90. minuti, a prije toga smo imali tri – četiri zicera“.

Nije lako raditi u nižim rangovima naše zemlje. Vrlo često će svi reći da je mnogo lakše do uspjeha u Premijer ligi, nego u nižem rangu gdje često i neki drugi faktori odlučuju o uspjehu.

“Sigurno. Ovdje 'igra' mnogo spoljnjih faktora. To je otežavajuća okolnost. Ipak, to treneru koji želi napredovati može mnogo pomoći. Najbolje je proći kroz sve rangove, da se čovjek 'izbrusi' i vidi svašta nešto. Iz svake utakmice se nešto može naučiti“.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Slijedi pauza. Đekanović ima poziva drugih klubova, što i nije neočekivano. Naprotiv. Mnogo ulaže u sebe, svoje znanje i željan je novih izazova.

“Sada trebam sjesti sa ljudima iz kluba i napraviti plan i program za dalje. Ipak, ja imam ponuda, pa ću dobro razmisliti. Ponude su iz Prve lige RS te Prve lige FBiH. Trenutna ekipa treba da se dopuni te uz ovaj kadar neće biti problema za dalje. Krivaju smo ostavili na sedam bodova, tu će voditi mrtva trka između nas i Famosa. Mi imamo lakši raspored, oni nam dolaze u Jelah i očekujem da će to biti dobro za nas“, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke jesenjeg prvaka Druge lige Centar FK Borac Jelah Nebojša Đekanović.

Top Komentari

ThrillerHz
Famos zavrsio neporazen, sa samo 1 bodom zaostatka, bilo bi lijepo od vas sa ss.ba da bacite neki clanak i na tu temu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi