Na bh. stadionu bilo i publike: Zbog tuče navijača meč nakratko i prekinut

Nevjerovatne scene u Jelahu

Na bh. stadionu bilo i publike: Zbog tuče navijača meč nakratko i prekinut

S. Mlaćo

Uzbudljivo je bilo jučer na stadionu Šibovi u Jelahu gdje je lider Borac ugostio Stupčanicu iz Olova u okviru Druge lige Centar.

Gosti su vodili 1:0 nakon prvog dijela, no onda pravi uragan gostiju i pobjeda čak 6:1.

Zanimljivo da je i pored zabrane koja se odnosi za publiku na svim bh. stadionima, na stadionu u Jelahu bilo publike.

Atmosfera je bila napeta pa je došlo do sukoba na tribinama i prekida meča početkom drugog dijela.

Zanimljivo da su pojedini igrača pozivale neke od navijača da se fizički obračunaju na zelenom travnjaku, a krivicu će svakako snosiiti službena lica koja su dozvolila da meč počne sa publikom, te naravno domaćin.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Delegat meča bio je Zikrija Pašalić iz Zenice. Zanimljivo da je i u zvaničnom izvještaju u Cometu navedeno da je bilo 30 gledalaca, iako prema protokolu, pravo prisustva meča na tribinama imaju samo članovi klubskog rukovodstva uz igrače koji radi distance primorani budu da budu na tribinama.

Sada će morati reagovati komisije NS FBiH pod čijim okriljem se igra ovaj rang takmičenja. Prekid meča pogledajte na linku, a incident počinje na 1:16:40

Top Komentari

snupi
Kakva je logika da je u kaficima dozvoljen odredjen broj posjetilaca i to u zatvorenom prostoru, a totalno zabranjen ulaz na utakmice i to na otvorenom.Posjeta na utakmicama, pogotovo ovih nizih rangova je uglavnom do 100 gledalaca.A o prostoru za potrebnu distancu da ne govorimo, koji je puno veci nego u ugostiteljskim objektima.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi