Prva liga FBiH sve bliže Olovu

Stupčanica se odvojila na vrhu

Prva liga FBiH sve bliže Olovu

H. Zilić

Odigrani su mečevi 25. kola Druge lige FBiH-centar.

Nakon ovog kola Stupčanica je zacementirala prvu poziciju na tabeli sa 64 boda, sada imaju tri više od visočke Bosne i veoma su blizu plasmana u play off za ulazak u Prvu ligu FBiH.

U 25. kolu Stupčanica je na svom terenu u Olovu savladala Mošćanicu sa 3:0, a golove su postigli Karičić u sedmoj, Karahmetović u 28. i Mehanović u 73. minuti susreta.

Krivaja je deklasirala Jahorinu sa 1:6, dok je Kolina na svom terenu savladala Moševac sa 2:1.

Odličan susret je odigrao Famos i u gostima bio bolji od Natrona sa 1:2. Golove za tim iz Hrasnice postigli su Bunar u 21. i Kreho u 54. minuti, dok je Spahiić u 29. minuti bio strijelac za domaćine.

Azot i Borac su remizirali 0:0, Čelik je bio bolji od Usore sa 1:2.

Bosna Visoko je jučer napravila veliki kiks i remizirala sa Unisom 1:1, dok je Baton kao gost bio bolji od Rudara iz Breze sa 1:3.

Lider je Stupčanica sa 64 boda, Bosna Visoko ima 61, Čelik je trećeplasirani sa 48 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Na začelju su Rudar Breza sa 13 i Jahorina sa šest osvojenih bodova.

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

Promo

Top Komentari

mido1921
Dobro je Čelik neće ispasti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi