Derbi neće biti odigran pod reflektorima: "Bio dan ili noć, Čelik će pokazati moć"
FOTO: D. Kurbegović

Protivnička ekipa nije prihvatila molbu

Derbi neće biti odigran pod reflektorima: "Bio dan ili noć, Čelik će pokazati moć"

H. Zilić

Za vikend se igra derbi u Drugoj ligi FBiH skupina Centar. Utakmica koja već na polusezoni može ponuditi odgovore na mnoga pitanja. U Zenici će domaći Čelik dočekati Kolinu.

Utakmica je prije samo početka dobila svoje treće poluvrijeme.

Naime, zenička ekipa je tražila da se duel igra u 17 sati pod reflektorima gdje bi bio sigurno spektakl na tribinama, ali iz Koline su odbili tu mogućnost i utakmica će biti odigrana u subotu sa početkom u 13 i 30.

Također, povodom utakmice, ali i molbe upućene protivničkoj ekipi, oglasio se i NK Čelik.

"Bio dan ili noć, Čelik ljubav će pokazat moć!!!

Nažalost, Uprava NK Kolina Ustikolina odbila je molbu našeg kluba da se subotnja utakmica odigra s početkom u 17:00 sati, te će se utakmica odigrati kako je NSFBIH odredio, u 13:30 sati.

Oglasi

Bez obzira na sve, dužnost svakog Čelikovca je u subotu doći na stadion Bilino polje i podržati svoju ekipu na utakmici koja će odrediti trenutnog lidera na tabeli Druge lige FBiH - Centar. Naši momci jedva čekaju istrčati i odigrati utakmicu protiv Koline, te velika podrška naših navijača na ovoj utakmici će biti dodatni vjetar crno-crvenim igračima.

Inat zenički za pobjedu Čeličnu!", stoji u objavi NK Čelik.

Bio dan ili noć, Čelik ljubav će pokazat moć!!! ⚫️🔴 Nažalost, Uprava NK Kolina Ustikolina odbila je molbu našeg kluba...

Posted by NK Čelik Zenica on Tuesday, November 1, 2022

U Zenici ponovo vlada fudbalska groznica pogotovo nakon što je Čelik u Kupu BiH eliminisao Sarajevo boljim izvođenjem penala.

Duel Čelika i Koline u 13. kolu mogao bi biti ne samo derbi polusezone nego i sezone, čemu svjedoči i tabela nakon 12 odigranih kola u Drugoj ligi FBiH skupina Centar.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Kolina je lider sa 30 bodova, Čelik ima 29, Bosna Visoko 27, a Famos je na 23 boda i među ove četiri ekipe treba na kraju sezone tražiti putnika u play off za Prvu ligu FBiH.

Zenički klub je upravo plasman u Prvu ligu FBiH postavio kao primarni cilj ove sezone, dok je Kolina možemo reći iznenadila sjajnim igrama u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
Unit ce ih Celik ko mraz papriku haha
5 2
Convicts
Mosa Likce,samo jako do nove pobjede.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije