Navijači Čelika spremaju novi spektakl u derbiju za prvo mjesto, poslana i molba rivalu

Kada će se igrati meč?

Navijači Čelika spremaju novi spektakl u derbiju za prvo mjesto, poslana i molba rivalu

S. Mlaćo

 U Drugoj ligi Centar veoma je uzbudljivo.

Naime, bitku za prvaka vode Kolina, zenički Čelik i Bosna iz Visokog, a u kolu su iza nas Zeničani su slavili, dok su dva navedena tima poražena.

Kolina je prva sa 30 osvojenih bodova, Čelik ima 29, a Bosna 27. Famos je na 23.

Naredno kolo donosi derbi Čelika i Koline u subotu. Prema planu susret se igra od 13:30 sati u Zenici, no iz zeničkog kluba poslali su molbu timu iz Ustikoline da se susret odigra u noćnom terminu.

“U subotu nas očekuje jedna od najvažnijih utakmica u ovoj polusezoni, utakmica protiv trenutno prvoplasirane ekipe Koline. Nakon odigranog 12. kola naša ekipa se nalazi na drugoj poziciji uz bod manje od prvoplasirane Koline. Čelik će imati priliku da pređe na lidersku poziciju 2 kola pred kraj jesenjeg dijela sezone pobjedom protiv suparnika iz Ustikoline.

Ovim putem upućujemo poziv svim navijačima da svoje obaveze na subotu ostave za drugi dan. U subotu vas pozivamo da podržite svoj Čelik u veoma bitnoj prvenstvenoj utakmici. Pozivamo vas da dokažete svima da ste navijači jednog kluba koji datira iz 1945-te godine i na taj način budete vjetar u leđa našim zlatnim momcima, za koje su se svi uvjerili da ostavljaju srce na teren, dres natopljen znojem i krvlju i najvažnije, odnosom prema grbu na prsima!

Oglasi

Nogometni klub Čelik uputio je molbu NK  Kolina Ustikolina da se utakmica u subotu odigra pod reflektorima najljepšeg stadiona u Bosni i Hercegovini, s početkom u 17:00 sati. Sigurno da bi u tom terminu svi navijači uživali u nogometnoj predstavi koju bi pružile obje ekipe. U slučaju da ekipa Koline ne prihvati molbu našeg kluba, utakmica će se odigrati s početkom u 13:30 sati, kako je Nogometni savez Federacije BiH odredio, a o svemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti u toku naredna dva dana“, stoji u objavi NK Čelik Zenica.

Nema sumnje da će navijači Čelika napraviti pravi spektakl, a bh. javnost još pamti scene sa meča Kupa između Čelika i Sarajeva gdje je domaći tim nakon boljih izvođenja jedanaesteraca prošao dalje i priredio senzaciju.

Navijači su tada ispunili Bilino Polje i napravili atmosferu za pamćenje.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Treba istaći da NK Kolina ne ispunjava sve uslove za viši rang, pa je time Čeliku posao olakšan na put ka Prvoj ligi Federacije.

U baražu će igrati četiri prvaka četiri Druge lige, te dva tima idu u viši rang.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Vala za mene je Grbavica najljepši stadion za sada :D
1 7
baraba
A sto ne bi pristali ? . I Kolini je lijepo igrati u lijepoj atmosferi .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi