Veliki kiks Čelika, trener prijetio sudijama, Stupčanica ostala na vrhu

Uzbudljiv vikend u Drugoj ligi FBiH - Centar

Veliki kiks Čelika, trener prijetio sudijama, Stupčanica ostala na vrhu

H. Zilić

Bilo je uzbuđenja u 13. kolu Druge lige FBiH-skupina Centar, a utakmice su odigrane ovaj vikend u vrlo lošim vremenskim uslovima zbog obilnih padavina koje su vladale širom Bosne i Hercegovine prethodna tri dana.

Novi kiks i to najveći u ovoj sezoni upisala je ekipa Čelika koja je protiv fenjeraša Koline remizirala rezultatom 1:1 i tako napravila ogroman korak nazad u borbi za prvo mjesto, obzirom da je lider Stupčaanica u ovom kolu sa 3:2 bila bolja od Moševca.

U pomenutom duelu isključen je trener Čelika Pavle Skoćibušić u 90. minuti nakon nesportskog ponašanja, a delegat susreta Boris Pejić u zapisniku je naveo da je trener Čelika upućivao psovke i prijetio sudijama ovog meča, a glavni arbitar je bio Adnan Merdanović iz Sarajeva.

Visočka Bosna je Borac iz Jehala počastila "petardom", a konačan rezultat je bio 5:0 za domaćine. Baton je kao gost savladao Natron sa 1:4, a Unis je nastavio sa sjajnim rezultatima obzirom da su u gostima savladali Krivaju sa 1:3.

Famos je opravdao ulogu favorita protiv Jahorine i slavio sa 0:2, dok je Usora sa 3:0 nadigrala Mošćanicu. Azot je bio bolji od Rudara iz Breze sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon 13 kola lider je Stupčanica sa 33 boda, Bosna Visoko ima 29, a Čelik 26 osvojenih bodova.

Na dnu tabele situacija je kristalnija. Fenjer drže Kolina sa pet, te Rudar Breza i Jahorina sa tri osvojena boda. Interesantno između Koline koja je na 14. poziciji i Natrona koji je na 13. pozicji razlika je čak deset bodova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Čelik svakako neće ulaziti u 1.Federalnu dok ne budu spremni da samo prođu kroz nju, ne planiraju se zadržavati u 1.FBiH, tako su rekli predsjednik kluba i član uprave u 'Moja Garaža Moja Pravila'
9 0
mufidmemija1992
Kako ce nas Bosna iz Visokog razvalit,ljudi trce trude se a nasi manekeni lakopo penzionerski.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi