U bh. klubu razočarenje: "Porazu je kumovao sramotni sudac, a njegovo ime nećemo ni spomenuti"

Upisali poraz na svom terenu

U bh. klubu razočarenje: "Porazu je kumovao sramotni sudac, a njegovo ime nećemo ni spomenuti"

S. Mlaćo
Iz kola u kolo sve je veće nezadovoljstvo klubova u nižim nogometnim ligama naše zemlje.

Odnosni se to naravno na suđenje, a sada su se oglasili iz HNK Neum, člana Druge lige Jug.

Neum je poražen za vikend od HNK Kruševo sa 3:1, a velike zasluge za to istakli su pripadaju sudijama. Navode da ime sudije neće ni spominjati, ali da je pravio kardinalne greške.

Ipak, gostima su čestitali na pobjedi.

“Naši igrači odigrali su jednu dobru utakmicu unatoč porazu, a gosti su praktički iz par izleta u nas kazneni prostor zaradili dva 11-rca i jedan pogodak čemu je kumovao uveliko danas sramotni sudac utakmice kojem nećemo ime ni spominjati da mu ne dajemo na važnosti, a ni iz razloga što nikoga nije briga kako im tko sudi u ovoj ligi.

Naša ekipa je dala svoj maksimum na današnjoj utakmici, igrači prema naprijed jednostavno nisu bili na nivou da zabijemo svoje čiste prigode kojih je bilo u prvom poluvremenu nekoliko prije pogotka gostiju iz kaznenog udarca, a u drugom poluvremenu čak četiri 100% prilike naši igrači nisu pretvorili u pogodak. Gospodin u žutom u dva navrata nije dosudio čisti kazneni udarac za nas pri rezultatu 0-1 i 1-2.

Oglasi

Na suđenje ne možemo utjecati ali kardinalne pogreške danas je pravio glavni sudac utakmice što svjedoče snimke koje nažalost služe samo za arhivu saveza. Nakon ove utakmice ostali smo bez 3 standardna igrača zbog kartona i već uoči ove utakmice ostali smo bez dva stopera zbog kojih je danas priliku za seniorski debi dobio kadet Josip Čamo kojom ovom prilikom čestitke na dobro odigranoj utakmici sa svega 16 godina za prvu momčad svog kluba.  Ovom prilikom čestitke gostima na pobjedi i sretno u nastavku prvenstva.“, stoji u saopštenju HNK Neum.

Pravdu na jučerašnjem meču dijelio je Vinko Perić iz Mostara sa svojim pomoćnicima Mumaerom Memićem iz Blagaja, te Nedimom Kozićem iz Mostara.

Kruševo je lider u Drugoj ligi Jug sa 19 bodova, Sloga ima 17, a Višići 16.

Jučer su nezadovoljstvo iskazali i iz FK Gornji Rahić, lidera Druge lige Sjever. Također se odnosilo na suđenje. Poraženi su kod NK Odžak 102 2:1.

"Ovim putem želimo da obavijestimo sportsku javnost da ćemo u toku naredne sedmice poslat dopis na više adresa (od disciplinskog sudije, pa do federalnog saveza) kojim ćemo tražiti “zaštitu” jer ne želimo biti naredni klub o kojem će pisati portali crne hronike i o kojem će odlučivati disciplinski sudija. Prečesto se dešavaju greške na štetu našeg kluba, da bi bilo slučajno.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Također, tražit ćemo izuzeće sudije Mahira Mehmedičevića iz Gradačca sa naših utakmica koji već par sezona sudi na štetu našeg kluba, jer zaista ne želimo biti u raljama pojedinaca koji će uništavati jedan zdrav projekat“, stoji u objavi tog kluba.

Da li će u Savezu reagovati nakon brojnih kritika, ostaje da se vidi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi