Nevjerovatna forma Isanovića: Rekord mi nije primarni cilj, bitno je da pobjeđuje ekipa!

Gradina sigurno drži lidersku poziciju

Nevjerovatna forma Isanovića: Rekord mi nije primarni cilj, bitno je da pobjeđuje ekipa!

S. Mlaćo

Gradina suvereno gazi ka naslovu prvaka u Drugoj ligi grupa Sjever. Nakon deset kola Gradina ima 28 osvojenih bodova, a prvi pratilac Seona 20.

Ima još puno da se igra, no ako se po jutru dan poznaje, teško da ko može zaustaviti nekadašnjeg premijerligaša.

Sjajne partije ove sezone pruža Samir Isanović koji se u deset kola čak 17 puta upisao u listu strijelaca.

“Sezonu smo hvala Bogu otvorili jako dobro. Bez poraza smo, ali ima još puno da se igra i puno kvalitetnih utakmica je pred nama. Ukoliko ostanemo na trenutnom nivou, ne bismo trebali da se brinemo o našim protivnicima“, priča Isanović za SportSport.ba.

Gradina se namučila protiv Radničkog, ali na kraju ipak upisala pobjedu. Bilo je 2:1.

“Liga je teška zbog toga što pored protivnika na pobjedu mogu uticati mnogobrojni faktori koji nekad nisu vezani za sport. Ipak, to za sada dobro prevazilazimo. Prošla utakmica je bila jako teška, iako smo je dobro otvorili. Protivnik je kasnije pokazao svoje kvalitete, ali eto mi smo uspjeli da upišemo još jednu pobjedu“.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Pomalo nevjerovatan skor od 17 golova na svom kontu ima Isanović. Vrlo lako bi mogao pasti i rekord.

“Zaista je za mene sezona krenula nevjerovatno. U svakoj utakmici postižem pogodak, to je i želja svakog napadača. Nastojat ću da održim taj kontinuitet, a što se tiče eventualnog rekorda, nije mi to primarni cilj. Bitno je da pobjeđujemo kao ekipa i da ne bude povreda do kraja sezone, jer samo nam to može pomrsiti račune na putu ka Prvoj ligi FBiH“, dodao je prvi golgeter Gradine i Druge lige Sjever Samir Isanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi