Druga pobjeda Poljske, drugi poraz Litvanije

Domaćin opet siguran

Druga pobjeda Poljske, drugi poraz Litvanije

Domaćin je i u drugom svom meču na Evropskom prvenstvu bio uspješan. Ovaj put, stradala je krnja selekcija Litvanije koju su Poljaci savladali sa 86:75.

U susretu sa raspoloženim Poljacima, gosti iz Litvanije jednostavno nisu imali šanse. Susret je sa pet poena otvorio Lampe, priključili su se Gortat i Ignerski i već na otvaranju gosti su imali zaostatak od devet poena, a onda i dvanaest (14:2), pa se završetk susreta već tada mogao nagovijestiti.

Košarka je igra u kojoj se stvari mogu okrenuti u minuti, a onaj ko je imao veliku predsnot za samo par trenutaka može biti u zaostatku. Međutim, u ovom susretu to se nije desilo. Istina, Jasaitis i ekipa uspjeli su uhvatiti priključak do kraja prve četvrtine (25:23), ali su onda Poljaci nastavili sa svojom igrom i rutinski krenuli ka pobjedi. Deset poena razlike na kraju prvog poluvremena (42:32) uspjeli su Poljaci zadržati tokom čitave dvije posljednje četvrtine i na kraju slaviti sa udobnih 75:86.

Prvo ime susreta bio je Lampe koji je igru napustio samo na jedan minut, a uspio ubaciti 22 poena i uhvatiti 10 skokova. U ekipi Poljske kvalitetan doprinos pobjedi imali su i Logan sa 19, Gortat sa 15 i Ignereski sa 16 poena, dok su u dresu Litvanije najefikasniji bili Jasaitis sa 21 poenaom, te Petravicius sa 13.

Za Litvaniju, ovo je drugi poraz u grupi D, izgubili su već jučer od Turske, dok su Poljaci uvezali dvije pobjede, nakon što su jučer očekivano slavili nad Bugarima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.