Druga pripremna utakmica Tuzlaka: Sloboda bolja od Radničkog

Prijateljski meč

Druga pripremna utakmica Tuzlaka: Sloboda bolja od Radničkog

E. Dindić

Fudbaleri Slobode danas su odigrali drugu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za početak Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranici Gradimira Crnogorca gostovali su  ekipi Radničkog iz Lukavca, te na kraju upisali pobjedu rezultatom 3:1. 

Odlično je počelo za Slobodu kada je u 17. minuti nakon dobre akcije sjajno pogodio Ermin Hasukić za 1:0. Pred sami kraj prvog poluvremena Omerović je pogodio za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu šef stručnog štaba Gradimir Crnogorac je priliku za igru dao svim fudbalerima. Međutim, to Tuzlake nije spriječilo da nastave u istom ritmu, pa je samo par minuta u drugom poluvremenu bilo dovoljno Dušanu Ristiću da postigne novi gol i poveća prednost na 3:0.

Radnički nakon neoprezne igre fudbalera Slobode smanjuje na 3:1 iz kaznenog udarca. Nastavila je Sloboda sa napadima i nakon primljenog gola, pogodio je Haris Kotarević za 4:1, ali sudije su poništile gol zbog ofsajda.

Poslije poništenog gola, stekao se dojam kao da su izabranici Gradimira Crnogorca odlučili da rutinski privedu utakmicu kraju, te na kraju upisali su sigurnu pobjedu rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Golubović, Beganović, Salihović, Uzelac, Tomašević, Kurtalić, Herić, Predragović, Mujagić, Maksimović i Hasukić.

Još su igrali: Mustačević, Osmić, Kavazović, Mujkić, Muratović, Nišić, Kadrić, Ristić, Žerić, Omerović, Kotarević.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi