Drugi najskuplji stadion u historiji koristi se kao garaža!

Parking prostor za autobuse

Drugi najskuplji stadion u historiji koristi se kao garaža!

Svjetsko prvenstvo u fudbalu pamtit će svi građani Bosne i Hercegovine obzirom da je ovaj Mundijal bio debitantski za reprezentaciju naše zemlje.

Smotru najbolji fudbalskih selekcija na svijetu pamtit će i Brazilci, kako zbog velikih troškova organizacije Mundijala, tako i zbog prave bruke i poniženja koje im je u polufinalu nanijela reprezentacija Njemačke, koja je kasnije u finalu osvojila zlato.

Trškovi za organizaciju SP-a su bili veliki, a mnogi građani ali i političari u Brazilu bili su protiv organizacije Mundijala. Naime, kako prenosi engleski Mirror stadion Mane Garincha u Braziliji, koji je bio jedan od stadiona na kojima su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu 2014-e godine sad služi kao parking za autobuse!

Manje od godinu dana nakon SP-a, stadion čiji je kapacitet 72.000 mjesta, a čija je izgradnja koštala oko 350 miliona funti, ne koristi se u svrhu zbog koje je izgrađen jer u glavnom gradu, Braziliji, nema klubova koji nastupaju u najjačim ligama Brazila, pa je veliki problem napuniti ovoliki stadion. 

Utakmice lokalnih klubova mogu da privući svega oko 10.000 navijača što je malo za stadion ovog kapaciteta, od kojeg je skuplja bila samo izgradnja Wembleyja.

Procjene su da lokalna samouprava mjesečno izdvaja oko 130.000 funti za održavanje stadiona što je velika svota novca pa su došli na ideju da prostor oko stadiona i u samom stadionu iskoriste kao garažu i parking za autobuse.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kapacitet" stadion za autobuse je 400 mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.