Drugi se boje to priznati: Willian otvoreno govori šta misli o povratku Premier lige

Ne želi da se igra

Drugi se boje to priznati: Willian otvoreno govori šta misli o povratku Premier lige

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski krilni reprezentativac Willian iznio je mišljenje o trenutnoj situaciji.

Zbog pandemije koronavirusa engleska Premier liga ne igra više od dva mjeseca i dalje je upitan njen povratak, mada se svi nadaju da će se to desiti u junu.

Međutim, postoji veliki broj igrača u premierligaškim klubovima koji se protive ideji da se sezona nastavi, a među njima i Chelseajev Willian.

"Iskreno, koliko znam, mnogim igračima - rekao bih većini - ne sviđa se ideja o povratku sezone trenutno. Doista se želimo vratiti, nije da nam nedostaje nogomet i da radimo ono što volimo, ali za nas je sigurnost najvažnija. Tako gledamo na to jer nam je zdravlje ispred svega", kazao je Willian, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dakle, igračima se ta ideja ne sviđa sve dok ne budu potpuno sigurni i bezbrižni. Još uvijek ne znamo kako će se sve ovo odvijati. Nadamo se da ćemo u narednim danima saznati. Obavijestit će nas o narednim koracima nakon što se sastanu klubovi Premier lige".

Ranije je objavljeno da je Brazilac, kojem ugovor sa Chelseajem ističe na kraju sezone, blizu prelaska u Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi