Drugi tim Barcelone lagano protiv Murcije, pobjeda Betisa
Foto: EPA

Španski Kup Kralja

Drugi tim Barcelone lagano protiv Murcije, pobjeda Betisa

Barcelona je prvi meč šesnaestine finala Kupa Kralja protiv niželigaša Murcije odigrala u kombinovanom sastavu, ali ni to nije spriječilo Katalonce da slave ubjedljivu gostujuću pobjedu rezultatom 0:3.

Od samog početka susreta su gosti nametnuli svoj ritam igre, te se moglo zaključiti da će doći do lagane pobjede.

Ipak, na prvi gol Barce se čekalo do 44. minute kada je Paco Alcacer odlično reagovao nakon centaršuta Deulofeua i pogodio za 0:1.

Upravo je Deulofeu u 52. minuti doveo Barcu u vodstvo od 0:2 i to nakon što se sjajno oslobodio nekoliko fudbalera Murcije u kaznenom prostoru i precizno šutirao.

Ubrzo nakon drugog, Barce postiže i treći gol. Igrala se 56. minuta kada je mladi veznjak Arnaiz Jose pogodio za, ispostavit će se, konačnih 0:3.

I fudbaleri Betisa su uspjeli upisati gostujuću pobjedu u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Kralja protiv Cadiza. 

Betis je slavio gostujuću pobjedu rezultatom 1:2, a gosti iz Sevilje su do vodstva došli već u 2. minuti preko Leona.

Cadiz, ipak, dolazi do izjednačenja u 21. minuti. Strijelac gola je bio Alex, a rezultatom 1:1 se otišlo i na odmor.

Fudbaleri Betisa su uspjeli doći do novog vodstva u 54. minuti kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Leon. Ispostavilo se da je ovaj gol bio dovoljan za pobjedu gostiju.

U dvije utakmice šesnaestine finala Kupa Kralja koje su odigrane nešto ranije, Valencija je slavila protiv Zaragoze sa 0:2, dok je Alaves slavio minimalnu pobjedu nad Getafeom.

Šišmiši su otpor Zaragoze slomili tek u finišu susreta. Rodrigo je u 81. minuti pogodio za 0:1, dok je Parejo, sa bijele tačke, u sudijskoj nadoknadi vremena postavio konačnih 0:2.

Sa druge strane, Alavesu je za gostujuću pobjedu nad Getafeom bilo dovoljan pogodak Santosa iz 87. minute.

Španski Kup Kralja - Šesnaestina finala

Getafe - Alaves 0:1

Zaragoza - Velencija 0:2

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cadiz - Betis 1:2

Murica - Barcelona 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi