Drugo pojačanje Građana u Manchesteru čeka ljekarske preglede!

Defanzivac će biti predstavljen do kraja sedmice

Drugo pojačanje Građana u Manchesteru čeka ljekarske preglede!

Manchester City je već doveo prvo "ljetno" pojačanje na Etihad pošto je Ferran Torres za blizu 23 miliona eura stigao iz Valencije.

Sada je sve spremno i za drugo pojačanje na Etihadu.

Sky Sports priše da je Nathan Ake u Manchesteru i da se očekuje da će u naredna 24 sata proći ljekarske preglede prije kompletiranja transfera iz Bournemoutha u Manchester City.

25-godišnji defanzivac je jučer okončao svoj kraći odmor i stigao u Manchester kako bi završio posao, a kao novo pojačanje Guardiolinog tima bi trebao biti predstavljen prije vikenda.

Navodno će Manchester City za Akeov transfer Bournemouthu isplatiti oko 45 miliona eura.

Vjeruje se da su Građani prije završetka sezone Premier lige otvorili pregovore sa Bournemouthom i da je dogovorena gore pomenuta cifra.

Dogovor oko ličnih uslova sa Akeom na bi trebao biti problem i Bournemouth će uskoro zavnično ostvariti najveću prodaju u klupskoj historiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nathan Ake je u Bournemouth stigao 2017. godine iz Chelseaja za oko 22 miliona eura.

Holanađanin je bio odličan u dresu Bournemoutha i u sezoni iza nas. Ipak, njegov tim se nije uspio spasiti ispadanja u Championship.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Vidi Gulit se vratio da igra fudbal opet
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi