Drugoligaš ne mari za krizu, realizovan višemilionski transfer
(Foto: EPA) Guti će i naredne sezone moći računati na 24-godišnjeg krilnog napadača, Laza.

Almeria posluje i tokom pandemije

Drugoligaš ne mari za krizu, realizovan višemilionski transfer

Teme:

Pandemija novog koronavirusa je zaustavila fudbal u većem dijelu svijeta. Samim tim izazvana je i nezapamćena kriza u fudbalskom svijetu.

Neki klubovi su već osjetili teške posljedice krize, dok se drugi tek spremaju za to.

Međutim, nije svugdje sve tako crno. Naravno, najbogatijim klubovima će biti lakše prebroditi krizu, ali ima svijetlih primjera i među onima nešto manjim.

Tako u španskom drugoligašu Almeriji očigledno kriza nije toliko da bi zaustavila transfer planove.

Almeria je naime potvrdila da je iskoristila opciju otkupa ugovora i da je realizovala permanentni transfer Josea Carlosa Laza iz Getafea. Lazo je potpisao ugovor do 2024. godine.

Ovaj transfer će Almeriju koštati četiri miliona eura.

Inače, Lazo je ljetos stigao u Almeriju na posudbu, dobro se pokazao i klub iz Andaluzije je odlučio otkupiti njegov ugovor.

Almeria, koju sa klupe predvodi nekada sjajni španski fudbaler Guti, čeka nastavak sezone u Segundi i nastavlja gajiti ambicije o povratku u elitni rang španskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi