Drugoligaš odbio dovesti Van Persieja jer je - prestar

Holanđanin se mogao vratiti u Englesku, ali...

Drugoligaš odbio dovesti Van Persieja jer je - prestar

Malo je nedostajalo da se holandski napadač Robin van Persie ove zime vrati u engleski fudbal nakon dvije i po godine provedene u Turskoj.

Iskusni 34-godišnjak na kraju se skrasio u matičnom Feyenoordu, a prije dogovora sa klubom iz Rotterdama imao je nekoliko opcija koje su mu bile ponuđene.

U opticaju je bio i povratak u Englesku, željeli su ga neki klubovi ali Aston Villa definitivno nije bila jedan od njih.

Van Persie je bio ponuđen slavnom klubu iz Birminghama, koji ga je odbio angažovati iz razloga što je prestar za njihov tim.

"Tačno je da je Van Persie želio doći, čak je bilo realno da napravimo taj transfer. Ukazala nam se prilika da angažujemo Van Persieja, a znate da se ne dešava svaki dan da vam se ponudi tako veliki igrač. Međutim, mnogo smo razmišljali i donijeli tešku odluku da ga ne dovedemo. Naša politika je takva da nas trenutno ne zanimaju fudbaleri stariji od 30 godina i procijenili smo da bi bilo bolje da se transfer ne dogodi. Želimo mu svu sreću u nastavku karijere", rekao je menadžer Aston Ville Steve Bruce.

Inače, Aston Villa se ove sezone takmiči u Championshipu gdje nakon 28 odigranih kola zauzima četvrto mjesto na tabeli sa 50 bodova i u seriji je od četiri uzastopne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi