Povratak kući nakon 14 godina: Van Persie potpisao za Feyenoord

Vraća se u Holandiju

Povratak kući nakon 14 godina: Van Persie potpisao za Feyenoord · Zvanično

E. Škorić

Iskusni holandski napadač Robin van Persie od dansa je i službeno novi igrač Feyenoorda.

Van Persie se vratio kući, a za Feyenoord je potpisao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Fenerbahčeom.

Sjajni napadač je 14 godina bio na 'poslovnom putu', ali odlučio je opet biti član tima iz Rotterdama, u kojem je i ponikao. Potpisao je ugovor i smatra se velikim pojačanjem za holandskog velikana.

Tridesetčetverogodišnji bivši holandski reprezentativac je nakon Fenera osam godina igrao u Arsenalu (194 nastupa, 96 golova), tri u Manchester Unitedu (86 nastupa, 48 golova) i Fenerbahčeu skoro tri godine (57 nastupa, 25 golova).

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Za njegove se usluge zanimalo još klubova, ali odlučio je da se vrati u Feyenoord u koji je kao dječak stigao 1999. godine iz Excelsiora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi