Drugostepena komisija probudila neizvjesnost: Još jedan klub se nada Evropi!

Dva meča će biti u centru pažnje

Drugostepena komisija probudila neizvjesnost: Još jedan klub se nada Evropi!

Drugostepena komisija je posljednje kolo Premijer lige učinila zanimljivijim. Epicentri dešavanja bit će susreti u Bijeljini i Doboju kod Kaknja. 

Odlukom Prvostepene komisije za licenciranje NFSBiH Željezičar nije dobio licencu za UEFA takmičenja. Klub sa Grbavice je nakon toga uputio žalbu Drugostepenoj komisiji.

Predstavnici Željezničara su danas članovima Drugostepene komisije iznijeli svoje argumente zašto Plavi trebaju dobili 'zeleno svjetlo' za igranje u Evropi te će konačnu odluku saznati početkom naredne sedmice.

Prolongiranje donošenja konačne odluke probudilo je neizvjesnost u posljednjem kolu Premijer lige BiH obzirom da su vrata za izlazak na euroscenu još uvijek otvorena.

U centru pažnje bit će dva susreta i to Radnik - Sloboda i Mladost - Krupa jer u slučaju da Željezničar ne dobije licencu za UEFA takmičenja prvi naredni klub ispod Željezničara, a koji je dobio licencu za UEFA takmičenja, će igrati 1. pretkolo Evropa lige.

Trenutno petu poziciju, odnosno prvu poziciju ispod Željezničara, zauzima Čelik, ali Zeničani nisu dobili UEFA licencu pa će se eventualni četvrti bh. predstavnik u Evropi tražiti između Radnika i Mladosti.

Klub iz Bijeljine je trenutno u boljoj poziciji obzirom da je ispred Mladosti na tabeli. Radnik ima 41 bod, a Mladost bod manje.

Radnik će pobjedom nad Slobodom osigurati bolji plasman na tabeli od Mladosti bez obzira na ishod meča u Doboju kod Kaknja, dok će u svakom drugom slučaju ekipa Mladosti imati priliku da u konačnici zauzme bolju poziciju od rivala iz Bijeljine.

Može se desiti i to da oba tima osvoje jednak broj bodova, a u tom slučaju prednost ima Radnik koji je u ovoj sezoni ostvario dvije pobjede protiv Mladosti te zabilježio jedan poraz.

Dobitna kombinacija za Mladost je da pobijedi Krupu te da Sloboda izbjegne poraz na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba dodati i to da su, odlukom Prvostepene komisije za licenciranje, Radnik i Mladost već dobili licencu za UEFA takmičenja.

Sarajevo će, kao šampion Bosne i Hercegovine, igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će Zrinjski i Široki Brijeg nastupiti u kvalifikacijama za Evropa ligu. Na terenu iz Premijer lige su ispali Krupa i GOŠK.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Uhljebi iz Saveza!
0 4
AmarHZ
to ide Radnik
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi