"Druže, osvijetlili smo Ajfelov toranj za tebe, sada moraš zategnuti štucne i osvojiti Ligu prvaka"

Poruka gradonačelnice Pariza Neymaru

"Druže, osvijetlili smo Ajfelov toranj za tebe, sada moraš zategnuti štucne i osvojiti Ligu prvaka"

Neymarova sreća u Parizu nije dugo trajala. Ako je vjerovatni različitim evropskim medijima, Brazilac je samo par mjeseci nakon što je stigao u PSG zažalio zbog svog transfera.

Međutim, Neymar je i dalje u PSG-u iako se i ovog ljeta intenzivno špekulisalo o njegovom mogućem povratku u Španiju.

Bio sretan na Parku prinčeva ili ne, jasno je šta Parižani žele od Neymara - da odvede "Svece" do trofejal Lige prvaka, zbog toga je uostalom i doveden.

Sada mu je i gradonačenica Pariza Anne Hidalgo poručila da se uozbilji i odradi svoj posao.

Hidalgo je govorila za Tele Loisirs i očigledno je da se i ona nada da će Neymar u novoj sezoni pokazati koliko vrijedi. Inače, gradonačenica je veliki navijač PSG-a i čest gost u VIP loži Parka prinčeva.

Ona se u intervjuu prisjetila euforije koja je vladala u Parizu 2017. godine kada je Neymar stigao iz Barcelone i istakla da je vrijeme da se Brazilac "oduži" za toplu dobrodošlicu.

Precarga foto ampliada

"Naymere, moraćeš nam pomoći da pobijedimo. Osvijetlili samo Ajfelov toranj za tebe - u bojama Pariza i PSG-a. Sada ćeš druže, iako te mi svakako jako volimo, morati zategnuti štucne i osvojiti Ligu prvaka za nas", poručila je gradonačenica, naravno šaljivim tonom.

"Mora ostati čvrsto na zemlji i pomoći klubu koji ga je doveo i gradu koji ga je dočekao rašitenih ruku. Sada će morati proći kroz težak period sa navijačima, ali ako Neymar uradi ono za šta svi znamo da je sposoban, sve će mu oprostiti", dodala je Hidalgo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Neymarov boravak u PSG-u obilježile su, za sada, i povrede zbog kojih je kao po pravilu propuštao važne mečeve Parižana u Ligi prvaka.

Od posljednje povrede se tek nedavno oporavio i očekuje se da konačno upiše prvi nastup u dresu PSG-a u novoj sezoni.

Top Komentari

AmaRam4
ma Neyma on pojma
2 1
AmaRam4
ma Neyma on pojma
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi