Messi: Nikada nismo tražili od kluba da vrati Neymara, samo smo im dali svoje mišljenje

Argentinac dao intervju za katalonski Sport

Messi: Nikada nismo tražili od kluba da vrati Neymara, samo smo im dali svoje mišljenje

E. Čaušević

Minulog ljetnog prelaznog roka najveća saga bila je oko Neymara i njegovog napuštanja PSG-a i povratka u Barcelonu od kojeg na kraju nije bilo ništa.

Sedmicama se iz sata u sat špekulisalo o tome da će Neymar nakon dvije godine napustiti PSG i vratiti se u Barcelonu, ali na kraju od toga nije bilo ništa iako je katalonski klub u finišu prelaznog roka slao nekoliko ponuda.

Međutim, PSG je tražio ogroman novac za Neymara što Barcelona nije mogla platiti. Na kraju Neymar je ostao u PSG-u, ali neće biti iznenađenje ukoliko se ova saga nastavi već u zimskom prelaznom roku.

Tokom silnih špekulacija pojavila se i priča da pojedini igrači Barce traže da se Neymar vrati, a prije svih u tom kontekstu spominjao se Lionel Messi. Argentinac je dao veliki intervju za katalonski Sport u kojem je pričao i o Neymaru.

"Naravno da bih volio da se Neymar vratio u Barcelonu. Iskreno, ne znam da li je Barca uradila sve što može da ga vrati, ali siguran sam da nije baš lako pregovarati s PSG-om. Nisam razočaran što nije ponovo s nama jer imamo spektakularnu ekipu koja se može boriti na svim frontovima i bez Neymara", rekao je Messi i dodao.

"Sportski gledano sigurno da je Neymar jedan od najboljih igrača na svijetu. S njim klub ima totalno drugačiju sliku što se tiče sponzora i marketinga i on doprinosi itekako na popularnosti ekipe".

Messija su pitali da li je istina da su on i pojedini igrači katalonskog kluba tražili od čelnika Barcelone da vrate Neymara.

"Nikada nisam tražio i insistirao da Neymara vrate u Barcelonu. Pitali su nas oko svega toga i mi smo dali svoje mišljenje i to je sve. Nismo imali nikakve zahtjeve ili slično", dodao je Argentinac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Messi je pričao i o budućnosti u Barceloni i još jednom poručio da ne želi napustiti katalonski klub, te da je vrijeme da konačno osvoje Ligu prvaka.

"Barcelona je moj dom i ne želim da idem, ali želim da pobjeđujem i osvajam trofeje. Želimo Ligu prvaka jer je prošlo već dugo vremena kako nismo osvojili taj trofej", zaključio je kapiten Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

teddy sheringham
Nakon Rome, Liverpoola, vrijeme je za novi debakl u polufinalu/ četvrtfinalu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi