Država ustala na noge, prekida se prvenstvo!?

Zbog scena u Solunu

Država ustala na noge, prekida se prvenstvo!?

E. Škorić
Teme:

Državni vrh u Grčkoj održat će hitni sastanak, postoji čak mogućnost da se prekine nogometno prvenstvo nakon što su se jučer u Solunu dogodile nevjerovatne stvari.

U finišu meča između PAOK-a i AEK-a poništen je gol domaćoj ekipi, nakon čega je na teren sa svojim tjelohraniteljima ušao PAOK-ov predsjednik Ivan Savvidis sa pištoljem kojeg je nosio za pojasom.

Sudiji nije ostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu, a državi vrh u Grčkoj razmatra o privremenom zaustavljanju tamošnje lige. Razmatra se odluka da se klubovima zabrani učešće u evropskim takmičenjima u naredne dvije godine.

Premijer Grčke Aleksis Cipras okupio je najviši državni vrh kako bi se dogovorili o reakciji zvanične Atine, a zamjenik ministra sporta najavio je prekid prvenstva dok se ne okončanu disciplinski postupci protiv onih koji su učestvovali u incidentu.

Potražite više informacija na temu Super League:

Grci su u stalnom kontaktu s UEFA-om i do kraja dana bit će poznat konačan odgovor.

Podsjetimo da su nedavno, 25. februara, navijači PAOK-a priredili incident kada je u glavu pogođen trener Olympiakosa Oscara Garciju, nakon čega su PAOK-u oduzeti bodovi, ali im je Savez iste vratio u subotu upravo prije duela s AEK-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi