Duarteove škarice za bod Vitorije protiv Arsenala

Liga Evrope, 4. kolo

Duarteove škarice za bod Vitorije protiv Arsenala

Danas je u Guimaraesu odigran prvi meč 4. kola grupne faze Lige Evrope. Duel Vitorije i Arsenala je pomjeren za danas kako bi se sutra izbjegle gužve jer i "obiližnja" Braga igra domaću utakmicu u okviru Lige Evrope.

U Guimaraesu nije viđena posebno uzbudljiva predstava, sve do samog finiša. Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

U prvom poluvremenu je domaća Vitorija bila nešto konkretnija i prijetila preko Evangeliste, Tapsobe i Davidsona, ali nije uspio doći do pogotka.

Arsenal je zaigrao nešto bolje u drugom poluvremenu, ali se na gol Topnika čekalo do 81. minute. Nicolas Pepe je odlično ubacio iz slobodnjaka, a Mustafi dobro reagovao i glavom pogodio za 0:1.

Domaći su do porvananja mogli u 90. minuti susreta, odigrali su odličnu kontru, ali je Bonatini neprecizno šutirao iz sjajne pozicije.

Ipak, u prvoj minuti sudijske nadoknade Vitoria dolazi do 1:1. Rochinha je glavom vratio loptu pred gol Arsenala, a Duarte sjajno škaricama pogodio za poravnanje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Imali su domaći u posljednjim trenucima meča još par dobrih situacija, ali nisu uspjeli stići do novog gola.

Arsenal se trenutno nalazi na prvom mjestu u Grupi F sa 10 bodova, dok je Guimaraes danas osvojio prvi bod i nalazi se na četvrtoj poziciji. Eintracht i Standard Liege će sutra odigrati međusobni duel u okviru 4. kola. Tim iz Frankfura je trenutno drugi sa šest bodova, dok je Standard na trećem mjestu sa tri osvojena boda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirso12123
Ovo je extra za Arsenal! Emery ide 100%
1 0
SeoRusilac
Emery Out
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi