Dudek: Malo je nedostajalo da udarim Beniteza

Nekadašnji golman Liverpoola

Dudek: Malo je nedostajalo da udarim Beniteza

Bivši poljski čuvar mreže Jerzy Dudek priznao je da je malo nedostajalo da fizički nasrne na Rafaela Beniteza. 

Dudek je tokom bogate igračke karijere nastupao za Sokol Tychy, Feyenoord, Real Madrid i Liverpool, a zasluge zašto se nikad nije okušao i u njemačkoj Bundesligi pripadaju najviše tadašnjem treneru Rafaelu Benitezu. To je otkrio u svojoj autobiografiji s naslovom "A big Pole in our goal" (Veliki Poljak na našem golu).

"Uživao sam u Liverpoolu, ali me očito Benitez nije želio. Bio sam sve više frustriran njime, dok nisam zakuhao kada se prijelazni rok bližio kraju. Saigrači su vidjeli da kipim i svi se okupili oko mene da vide šta će se dogoditi. U glavi sam čuo 'Udari ga u glavu, udari ga pa će te pustiti da ideš u Njemačku'. No, dok sam tako hodao prema svlačionici, uz mene je tada bio Gerrard i pitao me da li sam stvarno želio udariti Beniteza", opisao je Dudek.

Odnos između Dudeka i Beniteza se pogoršao kada je u Liverpool došao Reina, a malo je nedostajalo da Poljak potom završi u Kolnu. 

"Benitez mi je rekao da bi to bio dobar potez za mene, da će mi svi pomoći, a onda mi iz Kolna kažu da Benitez uopšte nije želio razgovarati sa njima", otkrio je Dudek. 

Ipak, unatoč svemu, Dudek o Benitezu ima riječi hvale i smatra da njegov nekadašnji trener "nije glupan koji samo priča neke teorije".

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi