Dudelangeu su se nekada svi smijali, a danas im je ukazana ogromna čast!

Luksemburžani dočekaše pohvale

Dudelangeu su se nekada svi smijali, a danas im je ukazana ogromna čast!

Dudelange je prošle sedmice izborio plasman u grupnu fazu Evropske lige, čime je napravio ubjedljivo najveći uspjeh luksemburškog fudbala u historiji.

Tim koji je do jučer bio među onim koje su oni jači priželjkivali na svakom žrijebanju doživio je da se nađe u istoj grupi sa velikim Milanom, Real Betisom i Olympiakosom.

Luksemburški fudbal nikada nije bio sinonim za nešto uspješno, ali su u Dudelangeu danas dočekali da ih hvali, ni manje ni više nego tehnički direktor slavnog Milana.

"Svi koji misle da će biti lako protiv Dudelangea su u zabludi. To je ekipa koja zna da igra fudbal i siguran sam da nikome neće biti jednostavno protiv njih. Drago mi je što ćemo gostovati u Luxemburgu, tamo imamo mnogo navijača", rekao je Milanov direktor Leonardo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dudelange je najveće iznenađenje kvalifikacija za Evropsku ligu a na putu do grupne faze je izbacio Legiju iz Varšave i Cluj, protiv kojih je upisao ukupno tri pobjede i jedan remi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi