Dudić: Izvinjavam se Cipetiću i u svoje i u Ćivićevo ime

Trener FK Velež nakon duela sa Širokim

Dudić: Izvinjavam se Cipetiću i u svoje i u Ćivićevo ime

Danas je u Tomislavgradu odigran prijateljski meč između Veleža i Širokog Brijega. 

Utakmica je završena rezultatom 0:0, ali je nešto zadovoljniji mogao biti trener Veleža Feđa Dudić, čija je ekipa imala više izglednih šansi.

"Dobra utakmica, falili su samo golovi, pogotovo sa naše strane. Mislim da smo imali četiri-pet zaista vrlo izglednih prilika, čak i situacija 1 na 1 sa golmanom. Nismo pogodili, ali zadovoljan sam igrom u polju, imali smo kontrolirani posjed, iz tog posjeda su stvarane šanse tako da je dobro bilo, danas je izostala samo realizacija, ali možemo biti zadovoljni... Bilo je i nekih stvari koje su bile malo lošije, prije svega u izgradnji iz zadnje linije gdje smo neke pasove davali čisto u noge protivniku, ali dobro, bitno je da se na ovoj utakmici može to i oprostiti, ali u prvenstvu nećemo moći to sebi priuštiti...", izjavio je Dudić.

Dvojica fudbalera Širokog su zbog povreda napustila teren, jedan od njih je i Cipetić koji je dobio udarac od Ćivića. Da li je Veže danas igrao previše grubo ili?

"Vidjeli ste da nismo napravili ni nekih prekršaja, faktički taj jedan nesmotren udarac Ćivića. Prišli smo i ja i on Cipetiću, malo je u zglob dobio udarac, nadam se da nije ništa strašno i da će se on vrlo brzo vratiti na teren. To je vjerovatno pauza od par dana, ne vjerujem da je nešto ozbiljnije jer nije iskrenuo zglob, kada je udarac u pitanju vjerovatno je kraće vrijeme oporavka nego da je sam iskrenuo zglob. Nadam se da će biti. Zaista se izvinjavam, iako je nešto bezazleno, i u svoje ime i u Ćivićevo ime. Ne preferiramo taj fudbal, ne igramo, a druga povreda se desila sama, momak se vraćao unazad, Radeljić, i jednostavno je sam pao, upala mu je noga. Tu nije bilo kontakta sa naše strane."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prva utakmica bez povrijeđenog Dine Hasanovića u veznom redu, koliko je nedostajao ekipi, planirate li neka rješenja za njegovu poziciju?

"Sigurno da nam Dino Hasanović puno nedostaje, vidjeli ste i danas da nam fali ta njegova energija u igri, fali pogotovo kada igramo romb, fali taj njegov pritisak. Ali ima tu Osmić, ima Zeljković, probaćemo da ih podignemo na željeni nivo i imamo dovoljan broj igrača. Očekujemo sljedeće sedmice još jedno pojačanje, nadam se, koje može da odgovori zadatku i u veznoj liniji i nešto prema naprijed", istakao je Feđa Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Sta ti je papak, sta si naspanovo igrace na prijateljskim utakmicama jesi li normalan? Zbog toga si ostao bez Dine Hasanovica sad momku zamalo karijeru da zavrsis...
3 4
EdwinPol
Joj seljaka svaki faul on sada analizira, glumi finjaka, izvinjava se, ili kritikuje druge zbog faula...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi