Dudić: Mogli smo i prekinuti neugodnu tradiciju na Koševu

Velež se sa bodom vratio iz Sarajeva

Dudić: Mogli smo i prekinuti neugodnu tradiciju na Koševu

Velež je sinoć u Sarajevu stigao do boda. Rođeni imaju sada osam bodova i mogu biti zadovoljni.

Za SportSport.ba se o duelu u Sarajevu osvrnuo šef struke Mostaraca Feđa Dudić.

"Utakmicu bih podijelio na dva dijela. Prvi, onaj do 58. minute kada smo morali voditi po meni, barem dva gola prednosti i lagano privesti utakmicu kraju. Međutim, tako je kako je. Od tog trenutka kada smo primili gol Sarajevo je bilo bolji protivnik, imalo još par dobrih šansi i na kraju poslije svega moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom, remijem. Ostaje žal, moglo se bolje, pa da prekinemo i ovu neugodnu tradiciju i konačno pobijediti na Koševu. Sarajevo je napravilo dobre zamjene, napravili su nam pritisak dugim loptama. Žao mi je zbog šanse Osmića iz 82. minute, žao mi je što nije šutirao umjesto što se odlučio da vrati loptu, ali to su dječije bolesti nažalost. Mlad je igrač, imao je najbolju namjeru i želju pa mu ne zamjerim. Sarajevu želim sve najbolje u srijedu a mi se okrećemo nastavku prvenstva. Obzirom na težinu žrijeba moramo biti zadovoljni, poslije gostovanja Sarajevu, Širokom i Želji, redom ekipa iz samo vrha. Nadam se da ćemo se dobro osvježiti i spremiti za idući ispit", kazao je Dudić.

Spomenuo je Dudić još malo utakmice na Koševu:

"Vidjeli ste koliko su izmjene u ekipi Sarajeva pridonijele njihovoj igri. Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Fanimo, možda i bolji od ovih igrača koji su počeli utakmicu. To je velika snaga Sarajeva i nisam slučajno govorio da oni imaju 25 skoro podjednakih nogometaša. S te strane, opet ponavljam, ovih prvih 58. minuta susreta u kojima smo bili bolji treba da raduju svakog navijača Veleža".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Deblji kraj je na Koševu izvukao Denis Zvonić.

"Dobili smo i tužnu vijest, Zvoniću je pukao nos. Uz njega su u Sarajevu ostali Dženis Ćosić i naš doktor te se nadam da će se Zvonić što prije oporaviti i biti na raspolaganju ekipi".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Ja mogu svatit da neko nenamjerno udari ali je očita bila sila i kabadahisko ponašanje DUPOVCA i HANDŽIĆA.Sve drugo je rivalstvo ali očit da neki nemogu podnijeti gubitke bodova a VELEŽ kad gubi tada smo OK svakom.U svemu treba biti realan i korektan do kraja.
13 2
Armin29
bajern psg
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi