Dudić: Moram reći da mi je drago što ne igra Hebibović

Trener FK Velež pred duel sa Sarajevom

Dudić: Moram reći da mi je drago što ne igra Hebibović

Sutra će na stadionu Rođeni snage u okviru 17. kola Premijer lige BiH odmjeriti FK Velež i FK Sarajevo.

Tim povodom je u prostorijama FK Velež danas upriličena press konferencija na kojoj su se okupljenim novinarima obratili trener Rođenih Feđa Dudić i prvotimac Samir Zeljković.

"Radili smo u zaista otežanim uslovima, svi ste svjedoci da u Mostaru svaki dan pada kiša. Uslovi za treniranje su bili teški, snalazili smo se. Ovom prilikom bih se zahvalio i ljudima u Bjelopoljcu koji su nam ustupili svoj teren. Kakav je da je, u kakvom god da je stanju barem smo imali neki prirodni teren, sa priordnom travom... Koristili smo i naš teren sa umjetnom travom, vezane su nam ruke bile, nismo mogli izaći na naš glavni teren. Evo danas ćemo prvi put izaći na glavni teren... Ali to ne treba predstavljati nikakav alibi, jednostavno to su realna stanja u našim klubovim, ne samo kod nas", istakao je Dudić, pa nastavio:

"Što se tiče igračkog kadra, moram reći da ćemo nažalost najvjerovatnije biti lišeni usluga Dine Hasanovića. Pokušali smo ga osposobiti na sve načine, ali neće moći početi. Vidjet ćemo da li će barem moći biti u kadru za utakmicu... Sigurno će to biti hendikep za nas jer se pokazalo i u prethodnim utakmicama u kojima nismo imali Dinu da smo imali malih problema. Ali ovo je zadnja naša utakmica u polusezoni, mislim da smo dužni navijačima, ko god bude počeo mora dati svoj maksimum."

Dudić se potom osvrnuo na protivnika, te na igrače na koje Musemić neće moći računati na sutrašnjem gostovanju u Mostaru.

"Sarajevo, aktuelni prvak, to sve dovoljno govori. Mislim da su po igračkom kadru među dvije-tri najbolje ekipe u državi. Sigurno da i oni imaju svojih problema, pogotovo na gostovanjima gdje nisu prikazivali partije kakve mogu... Nadam se da to neće biti slučaj ni sutra, trebamo se nametnuti od samog početka, pokazati da smo mi tu domaćini, pokazati našoj publici da želimo pobjedu... Sarajevu želim sve najbolje, ali od utakmice protiv nas i u nastavku prvenstva... Moram reći da mi je drago što ne igra Hebibović u protivničkom timu. To je igrač koji pogotovo u tranzicijama pravi veliku razliku, ne protiv nas nego protiv bilo koje ekipe u BiH. Ne igra im ni Lazić, tako da možemo reći da ni protivnik ne dolazi u najjačem sastavu. Dobro smo ih analizirali...", poručio je Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dolazi nam aktuelni osvajač duple krune. Svi znamo kakva su ekipa, ali mi smo pokazali da najbolje igramo protiv najjačim ekipa. Mislim da sutra rezultat neće izostati, uz maksimalnu angažovanost. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže", dodao je Zeljković.

Inače, duel Veleža i Sarajeva počinje sutra u 13:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Srce na terenu i nebrinite za navijace.Mi cemo ispuniti tribine a ruke i grla necemo zalit.Neka bude spektakl.M.U.S.V.D.G
6 1
Mostar
Bola Kad Im je Atalanta Dala 8 kom mozemo I mi 1 ili 2 ta vas je 11 Kao njih sta se bojis Ko igra Ko neigra. Rebac je prije utakmice govorio vas 11 njih 11 igraj bola.. M.U.S.V.D.G radi raje I radi Sami sebe.Stipu ovog sto stalno zevka na nas neki da smo vrapcici morate dobit, I onda protiv Radnika, I Zelje po Bodove forza Velez, a ovom sto zuga na nas Sve mu po spisku ja ****m Nije poznat Sve po spisku ti ****mo... M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti