Dudić na korak do Zvijezde

Ekipa iz Gradačca se pojačava

Dudić na korak do Zvijezde

D. Kurbegović

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca prvi dio sezone u Prvoj ligi FBiH okončali su na četvrtom mjestu sa 25 bodova, četiri manje od vodećeg Metalleghea iz Jajca.

Cilj kluba kojeg s klupe predvodi Nedim Jusufbegović jeste povratak u društvo najboljih klubova u zemlji, a veliku konkurenciju će imati u ekipama iz Jajca i Banovića, koji također imaju aspiracije da naredne sezone igraju Premijer ligu.

Iako je još zimska pauza, rukovodstvo Zvijezde ništa ne prepušta slučaju, tako da se intenzivno vode pregovori s nekoliko igrača, koji bi pojačali ekipu za proljetni dio prvenstva. Jedan od tih igrača je i dojučerašnji kapiten Travnika, sjajni 32-godišnji napadač Feđa Dudić.

Ovaj igrač koji je u jesenjem dijelu sezone u Premijer ligi za klub s Pirote postigao šest golova uz dvije asistencije, potvrdio je za SportSport.ba da je ostvaren kontakt s ljudima iz Zvijezde.

"Istina je da smo razgovarali sasvim otvoreno, nismo se još dogovorili, ali vjerujem da ćemo to u narednim danima finalizirati. Ako dođem u Gradačac, svakako da ću dati svoj maksimum da pomognem klubu da se vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je Premijer liga. Imam još nekoliko ponuda od drugih klubova iz Premijer lige, tako da se ne brinem za svoj status, imao sam dobru polusezonu i nadam se da ću uskoro i zvanično pojačati neki klub. Hoće li to biti Zvijezda ili neko drugi, saznat će se veoma brzo", kazao je za SportSport.ba Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kako saznaje naš portal osim Feđe Dudića na meti Zvijezde su i napadač Slobode Muhamed Mujić, koji se zbpg povrede nije naigrao u prvom dijelu sezone, te stoper Jasmin Moranjkić, bivši kapiten, koji je proteklu polusezonu igrao za Slobodu, gdje je također više na klupi nego na terenu.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.