Dudić: Ne znam da ovo ima ijedan klub u BiH, Željo zna da nismo lak zalogaj
U Gabeli optimizam pred novu sezonu

GOŠK efikasan u generalci

Dudić: Ne znam da ovo ima ijedan klub u BiH, Željo zna da nismo lak zalogaj

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

GOŠK je jučer savladao Čapljinu u generalci pred novu sezonu sa visokih 4:1.

Poveo je federalni prvoligaš u gradskom derbiju, ali se GOŠK vratio i slavio pobjedu te pokazao svoje kvalitete.

Feđa Dudić nije krio zadovoljstvo nakon meča, istakavši da mu je drago što je tim nastavio sa pobjedničkim nizom. Prethodno su Gabeljani savladali Željezničar, Radnik...

"To je to. Pokazali smo u svakom segmentu igre kvalitete, nastavili smo pobjednički niz i ova ekipa zaista ima taj pobjednički mentaliet. Želimo zadržati tu dobru igru. Nemamo povrijeđenih, konkurencija je zdrava, te imamo bržu ekipu nego lani. Možda nam nedostaje iskustva s obzirom da među 24 registrovana igrača imamo čak deset do 21 godine, osam do 23 godine, a šest preko 23. Od toga samo jedan ima više od 30", priča Dudić te nastavlja.

"Ne znam da li iko u BiH još ima ovoliko mladih igrača. To je zalog za budućnost. Svi imaju ugovore na dvije godine i ako ostanemo na okupu možemo očekivati još bolje rezultate te prodaju igrača, što bi bila velika stvar za GOŠK".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u subotu na stadion Perica Pavlović dolazi Željezničar. Nedavno je Dudić nadmudrio Slobodana Krčmarevića u prijateljskom meču, te će sigurno isto pokušati ponoviti narednog vikenda.

"Sigurno da će nas Željo dodatno pratiti, vidjeli su nedavno da nismo baš lak zalogaj. Respektujemo ih, favoriti su, ali mi se nećemo predati. Očekujem dobru igru i pozitivan rezultat", dodao je trener tima iz Gabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije