Dudić: Nismo doveli adekvatne zamjene, teška srca sam donio odluku o odlasku

Razišli se GOŠK i Feđa Dudić

Dudić: Nismo doveli adekvatne zamjene, teška srca sam donio odluku o odlasku

S. Mlaćo

Feđa Dudić više nije šef struke NK GOŠK. Naime, Dudić je nakon jučerašnjeg remija protiv Čelika (0:0), odlučio da napusti premijerligaša iz Gabele. 

GOŠK-a ne ide ove sezone, nakon 11. kola ima samo sedam osvojenih bodova, pa je odluka Dudića sasvim očekivanja. Svakako da je ovaj stručnjak u Gabeli pokazao da se radi o velikom trenerskom potencijalu, s obzirom da su Gabeljani nakon njegovog dolaska prošle sezone bili hit prvenstva.

Dudić je naslijedio Slavena Musu u trenucima kada su svi GOŠK-u predviđali siguran put u niži rang, no ovaj ambiciozni stručnjak u svom prvom samostalnom angažmanu napravio je pravo malo čudo i za kratko vrijeme od ekipe koja je bila na ponoru stvorio onu koja je igra za gol više i osvajala simpatije navijače širom zemlje.

Očigledno da se odlazak Rodina, Mišića, Mulahusejnovića i drugih, uz nedovođenje kvalitetnih zamjena, pokazao kao nenadoknadiv za premijerligaša iz Hercegovine. Dudić je svjestan toga, no o GOŠK-u i vremenu provedenom u Gabeli imao samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaista sam odluku o ostavci na mjesto prvog trenera ekipe donio teška srca. Saživio sam se s ovim igračima, sa ljudima iz radne zajednice koji su se brinuli o nama, kao i simpatizerima kluba. Proveli smo zajedno predivnih deset mjeseci što je u BiH i postala rijetkost jer treneri većinom traju tri do četiri mjeseca, ako ne i manje", priča Dudić za SportSport.ba te dodaje.

"Prošlu sezonu doživjeli smo ovacije cijele nogometne javnosti i zaista igrali dopadljiv fudbal iako se to ne očekuje od ekipa koja se bori za opstanak. Od Uprave kluba do zadnjeg dana imao sam veliku podršku i potpuno odriješene ruke u sastavljanju ekipe. Nikad za mog mandata nisu mu pitali da li neki igrač može biti među 18 ili slično. Hvala ima na tome. Svima je jasno da smo na kraju prošle sezone ostali bez šest veoma bitnih igrača koji su se kvalitete pokazali odlaskom u veće klubove za veće novce. Nažalost, ispostavilo se da nismo dobro trgovali i da nismo doveli adekvatne zamjene. Pregovarali smo sa velikim brojem igrača koji bi sigurno bili za nas pojačanja, ali nažalos nismo mogli da ih dovedemo. Da li zbog prevelikih finansijskih zahtjeva sa njihove strane ili drugih nekih njima znanih razloga. U svemu ovome nedostajalo je i malo sreće, jer na nekim utakmicama pored ogromnog broja stopostotnih prilika nismo uspjeli da uzmemo više bodova. Sreća je sastavni dio svakog posla, ali ja uvijek kažem da sreću treba i zaslužiti. Radio sam profesionalno, časno i pošteno u ovih deset mjeseci i čista obraza odlazim iz kluba. Nadam se da će ekipa doživjeti pozitivan šok i da će se možda u narednim utakmicama osmjehnuti i sreća, a bodovni saldo popraviti. Igračima poručujem da nastave sa maksimalnim radom jer kako sam im uvijek govorio u radu je spas, a ja ću biti vjerni navijač kluba na svakoj narednoj utakmici. Hvala još jednom NK GOŠK", dodao je Dudić, nekada prvi golgeter Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti