Dudić o smanjenju plaća: Nije isto biti u Barceloni i u Veležu...

Trener mostarskog kluba za SportSport.ba

Dudić o smanjenju plaća: Nije isto biti u Barceloni i u Veležu...

Jutros je iz mostarskog FK Velež došla informacija kako je klub nakon dugog vaganja situacije bio primoran reducirati primanja za mjesec mart svojim nogometašima i stručnom stožeru za 50%.

Direktor kluba Džemil Šoše za SportSport.ba potvrdio je tu inormaciju te istakao kako je uvođenje nove mjere prošlo bezbolno i među igračima i trenerima koji su svjesni situacije u kojoj se klub nalazi.

Komentar na sve potražili smo i kod trenera Rođenih Feđe Dudića koji je za SportSport.ba nove mjere prokomentirao na slijedeći način:

"Istina je svi u klubu smo pristali na smanjenje plaće za mjesec mart od 50%" - kazao je Dudić i nadovezao se:

"Vjerujte, pregovori su trajali najkraće što su mogli. Ovdje je specifična situacija oko kluba jer zaista svi žive i dišu za Velež što se dalo primijetiti i na utakmicama kojima smo imali maksimalnu podršku. Sada su i igrači osjetili trenutak da trebaju da se solidariziraju s klubom i izađu u susret te pomognu u ovim teškim trenutcima. Ja sam zaista ponosan na igrače kao što sam pukom slučajnošću na press konferenciji poslije utakmice s Borcem i završio tom rečenicom dosadašnji tok prvenstva.Pokazali su odanost i lojalnost klubu. I odmah da kažem, mogu svi reći 'pa šta i u drugim klubovima po Evropi se igrači odriču plaća u ovo vrijeme'. Ali nije isto odreći se plaće igraču Barcelone koji mjesečno zarađuju i po milion, te igraču iz BIH, u ovom slučaju Veleža koji ovim potezom uskraćuju sebi dosta toga reduciranjem polovice plaće."

Na tome nije stao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da će i navijači prepoznati ovaj potez kao što su i prepoznavali našu igru na terenu i bodrili nas maksimalno, te uključiti se koliko su u mogućnosti u pomoći klubu. I zbog svega ovoga je važno da se ako Bog da što prije vratimo na teren i nastavimo s našim poslovima da radimo ono što najbolje znamo, a onda da se radujemo novim pobjedama zajedno s našim navijačima" - kazao je Dudić za SportSport.ba.

Također istakao je kako je vodstvo kluba prema svima bilo prekorektno i da su se na ovaj način željeli da oduže.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EstrellaRoja
Clanske, polusezonske karte, fan shop,... kako i koliko ko moze, treba pogurati Rodjene da se ovo sto bezbolnije predevera MUSVDG
6 0
Mostarski.Rambo
MI SMO ROĐENI PRKOSNI I PONOSNI!!! ALE ALE ALE
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi