Dudić: Odlazak Kobiljara je bio pravi šok, vjerujem u ovu momčad

Trener GOŠK-a za SportSport.ba pred gostovanje Zrinjskom

Dudić: Odlazak Kobiljara je bio pravi šok, vjerujem u ovu momčad

S. Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a drugi dio sezone u Premijer ligi BiH će otvoriti vjerovatno najtežim gostovanjem u ligi, aktuelnom prvaku Zrinjskom iz Mostara. 

Ovaj meč igra se u subotu, a u Gabeli se potajno nadaju da mogu doći do bodova koji bi im mnogo pomogli u borbi za opstanak u ligi. Jučer je tim Feđe Dudića ostao bez vezista Rijada Kobiljara koji će karijeru nastaviti u Sloveniji, ali Dudić je i pored tog optimista.

Vjeruje da će GOŠK u Mostaru pružiti dobru partiju.

"Prvo kolo nam donosi gostovanje kod aktuelnog prvaka Zrinjskog i mi na toj utakmici ne možemo puno toga da izgubimo, a možemo mnogo da dobijemo. Tako ćemo se i postaviti na terenu", ističe Dudić na početku razgovora za SportSport.ba.

Tim iz Gabele iza sebe ima veoma kvalitetetno odrađene pripreme.

"Pripreme smo odradili onako kako sam i zacrtao. Malo su nas poremetile povrede Deaka, Džajića i Ankovića, ali mislim da smo našli adekvatne zamjene koji mogu odgovoriti zahtjevima koji se traže u Premijer ligi. Od pojačanja su za sada u prvom planu Barić, Mulahusejnović, Rodin i Hasanhodžić, a od ostalih očekujem još veći doprinos i angažman u odnosu na dosadašnji dio priprema", jasan je ambiciozni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priznaje da ga je mnogo pogodio odlazak Rijada Kobiljara. 

"To je bio šok za mene, pogotovo što se to desilo dva dana uoči početka prvenstva. Sigurno da to nisam očekivao ni planirao, te smo njegovim odlaskom dosta oslabljeni. Nažalost, mi kao klub se nismo tu mnogo pitali, on je imao ugovor sa Zrinjskim i oni su odlučili da u ovom trenutku trebaju da ga prodaju, te da zarade i obeštećenje. Da je taj transfer bio u decembru ili januaru, mi bismo tražili adekvatnu zamjenu, ovako prelazni rok je prošao i sada na tržištu nemamo igrača. Ja sam se borio kroz čitavu fudbalsku karijeru, niko mi ništa nije poklonio, pa ću tako da radim i kao trener. Boriti se bez obzira na sve okolnosti i nikada predati. Vjerujem u igrače koje imam na raspolaganju i nadam se da će prvenstvo biti potpuno regularno, kako van terena tako i izvan njega. Ko zasluži neka i naredne sezone igra Premijer ligu", dodao je Dudić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi