Dudić: Potvrđena je salmonela, otkrivena je i u krvi i moglo je biti kobno po život

Iz mostarske bolnice se javio za SportSport.ba

Dudić: Potvrđena je salmonela, otkrivena je i u krvi i moglo je biti kobno po život

Samir Mlaćo

FK Velež je jučer poražen u Banja Luci 3:1, a Rođeni su na ovom meču bili bez šefa struke Feđe Dudića.

Dudić je nakon pobjede nad FK Tuzla City smješten u mostarsku bolnicu zbog iscprljenosti, a nalazi koje je danas dobio pokazali su trovanje salmonelom.

Salmonela je bakterija iz grupe enterobakterija koja je najčešći uzročnik elementarnih toksikoinfekcija koje se manifestuju simptomima u gastrointestinalnom traktu, tj. probavnom sistemu, a jutros je u mostarsku bolnicu primljen i Dudićev pomoćnik Mustafa Kodro koji će također obaviti dodatne pretrage.

"Situacija nije bila ni malo bezazlena kako se činila u prvom trenutku. Salmonela je kako se i pretpostavljalo na prvu, ali je otkrivena i u krvi što je moglo biti kobno po život. Na vrijeme sam došao i pravovremenom terapijom se spriječilo u ovom trenutku najgore. Zahvaljujem se svim uposlenicima Doma zdravlja na usluzi i predanom radu, a pogotovo infektivnom odjeljenju gdje se i nalazim. Stanje ide na bolje, ali moram slušati upute doktora i pored velike volje i želje da sam uz ekipu pored aut linije. Tako da moram biti strpljiv još par dana i slušati upute jer zdravlje je u pitanju", javio se Dudić za SportSport.ba iz kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić".

Zahvalio se navijačima Veleža na velikoj podršci i porukama za brzo ozdravljenje.

"Zahvaljujem se navijačima na velikoj podršci koju su mi dali u ovim danima i ako Bog da izaći ću iz ovoga jači i sa još vecćim elanom u nastavku voditi klub".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će propustiti meč osmine finala Kupa u kojem Rođeni gostuju u srijedu FK Tuzla City.

"Sto se tiče Kupa, minutažu će dobiti igrači koji su manje igrali i očekujem od njih pozitivnu reakciju", dodao je Dudić koji je na klupi Mostaraca naslijedio Ibru Rahimića i preporodio Rođene.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Trebamo bolje inspekcije za restorane ovo je stvarno preslo svaku mjeru, fuj
8 1
gaziiiiJAaaa
Nasli mu bakteriju zvanu:"OVAJ PAR ZAHTIJEVA MINIMALNO TRI KOMBINACIJE"..Tuzno je sta su sebi Velezovci dozvolili..
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi