Reprezentacija Mostara prva na 3. Jadransko-Jonskim igrama u Anconi

Mladi Mostarci predstavljali Bosnu i Hercegovinu

Reprezentacija Mostara prva na 3. Jadransko-Jonskim igrama u Anconi

U Anconi su jučer završene 3. Jadransko - jonske igre mladih. Na igrama je učestvovalo više od 1000 mladih sportaša iz 16 zemalja, Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Danske, Estonije, Latvije, Poljske, Češke, Rumunije, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Srbije, Slovenije i domaćina Italije. 

U nogometnom dijelu turnira našu zemlju predstavljala je reprezentacija grada Mostara u kojoj su najviše članova imali FK Velež i HŠK Zrinjski, te momčadi NK Mostar, NK Branitelj i FK Blagaj. Mladići su se na kraju okitili prvim mjestom, a treneri selekcije bili su Igor Remetić i Igor Melher.

"Uspjeh je jos veći ako se zna da ova djeca po prvi put zajedno igraju" - rekao je Remetić i dodao:

"Oni su sve to nadomjestili jednom sjajnom atmosferom, zajedništvom i kvalitetom koju posjeduju. Najveći broj igrača grada Mostara dali su Zrinjski i Velež uz NK.Mostar, Branitelj i Blagaj. U Anconi su predstavljali državu BiH i bili pravi uzor po ponašanju ostalim učesnicima iz 16 zemalja. Ponosni smo na njih i nadam se da su pred ovim mladim momcima lijepe karijere a ja im od srca želim puno sreće u daljem radu u svojim matičnim klubovima" - kazao je Igor Remetić.
Mladi Mostarci na putu do zlata savladali su Albaniju 3:0, Hrvatsku 1:0, Italiju 2:0, s Grcima se igralo dva puta. Jednom u grupi (0:1) i finale 1:1(4:3) koje su Mostarci riješili tek nakon izvođenja penala.

Za reprezentaciju Grada Mostara nastupali su : Pinjušić D., Planinić F., Maksumić K., Džinović D., Salčin K., Salčin A., Ribić F., Trebović S., Šikalo T., Prskalo A., Pušić N., Pandža F., Vrljić F., Fetahović Dž. i Abaza H.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United4
Svaka čast mladim neiskvarenim momcima na zajedništvu i uspjehu!
1 0
gumenakita
Bravo momci!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi