Dudić pred Koševo: Sarajevo je umorno i ima povrijeđenih igrača, tu vidim našu šansu

Trener FK Velež

Dudić pred Koševo: Sarajevo je umorno i ima povrijeđenih igrača, tu vidim našu šansu

Trener Veleža Feđa Dudić govorio je na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju utakmicu na Koševu protiv Sarajeva u okviru 6. kola Premijer lige BiH. 

On je istakao da je Sarajevo favorit, ali da on i njegovi igrači ne idu na Koševo s bijelom zastavom.

"Drago mi je da se u pozitivnoj atmosferi dočekuje ovaj meč. Ovo su prijateljski nastrojeni klubovi koji imaju odličnu saradnju. Ovo bi trebao biti primjer i ostalim klubovima da ne bude ovih 'na nož' gostovanja. Očekujem veliki broj gledatelja, kako naših tako i njihovih", kaže Dudić pa se osvrće i na samu utakmicu.

"Igramo protiv vrlo kvalitetne ekipe, Sarajevo je favorit. Ali, mi ne idemo sa bijelom zastavom, spremni smo na dobar meč. Sarajevu veliki respekt, pogotovo treneru Musemiću od kojeg svi mi mlađi treba da učimo. Ovo je povoljan trrenutak za nas da odemo u goste na Koševo. Sarajevo je umorno, ima i povrijeđene igrače. Vidim tu našu šansu. Igrat ćemo otvoreno, tražit ćemo ako budemo mogli i pobjedu. Spremni smo, analizirali smo Sarajevo, znamo odakle prijeti najveća opasnost, ali znamo i slabosti...", kazao je Dudić.

"Sarajevo je osvojilo kući devet bodova, ali vrlo lako je moglo doći do nekog kiksa. Nije im bilo lako ni protiv Zrinjskog, ni protiv Radnika, a ni protiv Slobode koju su dobili čak 3:0. Mislim da će taj niz morati prekinuti, a m i se nadamo da će to biti protiv nas".

On je dodao da u susretu protiv Sarajeva neće moći računati na Ćivića, Cvijanovića i Ovčinu.

Na press konferenciji se pojavio i napadač Nusmir Fajić koji je kazao sljedeće:

"Pa sigurno da je promjena trenera bila pozitivan šok za nas. Uzeli smo od tada četiri boda. Idemo sada mirne glave u Sarajevo da napravimo što bolji rezultat".

"U prve tri utakmice smo imali dosta grešaka, posebno u odbrani. Ali, pokazalo s sada da u svim dijelovima igramo bolje. Očekujem tešku utakmicu, Sarajevo je najbolja ekipa u BiH po meni. Međutim, ne idemo da se predamo bez ispaljenog metka. Ako nam se ponudi da uzmemo tri boda, uzet ćemo ih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč se igra sutra od 18.00 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

11ka
Mlatnuće Velež Sarajvo. Mi igramo rasterećeno a pitari misli lako će
1 17
11ka
Avanti Velež Mostar
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi