Može li FK Velež konačno do pobjede na Koševu?

Rođeni ne znaju za trijumf u prvenstvu BiH

Može li FK Velež konačno do pobjede na Koševu?

M. Šljivak

FK Sarajevo u jednom od derbija šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuje Velež.

Nakon tri godine ponovo će se veliki rivali sresti u društvu najboljih timova, a svakako da je favorit aktuelni šampion Bosne i Hercegovine.

Velež se ne može pohvaliti dobrim nastupima na Koševu od kreiranja Premijer lige BiH. Istina, uspijevali su Rođeni od 2000. godine u nekoliko navrata uzeti bod na Koševu, ali tri nikada.

Sarajevo je u domaćim utakmicama bilo poprilično uvjerljivo. Posljednji meč na svom terenu u oktobru 2015. godine dobili sa 4:1, a sezonu prije toga Rođeni su uspjeli da uzmu jedan bod (1:1).

Rođeni su također uzimali po bod još u dva navrata i to 2011. i 2009. godine. U ostalim utakmicama Sarajevo je dolazilo do pobjede i Mostarci još uvijek čekaju na prvi trijumf na Koševu u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Publika zaslužuje da ima veliki Velež. Ne smijemo se zanositi, dokazali smo da možemo igrati i sa ovim većim. Hvala publici, a ovi momci dok sam ja ovdje ostavljat će zadnji atom snage", rekao je nedavno novi trener Rođenih Feđa Dudić.

Njegov dolazak na klupu Veleža ekipi je donio i prve bodove. Da li će uspjeti da otkinu bodove i prvaku države, vidjet ćemo sutra oko 20 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Mogao bi velez do pobjede da nije sabrije
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi