Dudić: Preko noći se ne zaboravi igrati nogomet

GOŠK na teškom iskušenju u Tuzli

Dudić: Preko noći se ne zaboravi igrati nogomet

Samir Mlaćo

Ni u najgorem snu u GOŠK-u nisu mogli zamisliti da će nakon devet odigranih kola imati samo šest osvojenih bodova. Gabeljani su protekle sedmice poraženi od Mladosti 3:1 na svom terenu, a sada ih očekuje gostovanje Slobodi iz Tuzle.

Uprava GOŠK-a pružila je podršku šefu struke Feđi Dudiću te njegovim saradnicima, a obavljen je i sastanak sa igračima. Dudić ipak vjeruje da na Tušnju njegovi momci pružiti dobru partiju. Brige ga što neće moći račuati na Karamarka i Zolja koji imaju po tri žuta kartona, dok su povrijeđeni Bošković i Vidmar.

"Sigurno da će nam oni nedostajati, ali šta je tu je. Razgovarali smo sa igračima, pitali ih zbog čega dolazi do pada, jer ne može se desiti da smo preko noći zaboravili igrati. Protiv Krupe smo poraženi 3:0, ali smo dobro stajali, imali i 5-6 dobrih prilika, međutim protiv Mladosti smo poslije 26. minute doživjeli blokadu. Jednostavno smo nestali i zaista je nevjerovatno da cijela ekipa podbaci", kaže Dudić pred put u Tuzlu.

"Radili smo dosta na toj psihičkoj bazi igrača. Nismo mi ni ranije imali neke individualce da se uzdamo u njih, ali imali smo jak kolektiv koji je uz dosta borbe i zalaganja pravio rezultate. Nadam se da će nogometaši već sutra odgovoriti na tom planu i pružiti dobro zalaganje, trku i borbenost, te iz toga da dođemo do pozitivnog rezultata", kazao je šef struke GOŠK-a za SportSport.ba

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Meč na Tušnju igra se sutra sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi