Kikači slave Mujkanovića: Historija se piše na Tom Cat Areni

Dalje idu i GOŠK i Borac

Kikači slave Mujkanovića: Historija se piše na Tom Cat Areni

Ekipa Mladosti iz Kikača plasirala se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je danas porazila Leotar na domaćem terenu sa 3:2. 

Bila je ovo jedna vrlo lijepa utakmica za pogledati, pa smo već u prvim minutama vidjeli nekoliko finih akcija sa obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

U 27. minuti Petrović je pokušao ugroziti gol domaćih, ali bezuspješno. Odmah nakon toga zaprijetila je i Mladost, ali ostalo je 0:0. Osam minuta prije kraja prvog dijela susreta domaći pokušavaju nakon centaršuta Avdibašića, ali nikoga nije bilo od igtrača Mladosti da to isprati.

Ipak, Mladost je ofanzivnu igru naplatila u 41. minuti kada grešku odbrane gostiju koristi Mujkanović koji pogađa za 1:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

Na samom startu nastavka, tačnije u 48. minuti, isti fudbaler ponovo trese mrežu gostiju i rezultat je bio 2:0.

Nakon toga Mladost je malo zategla ručnu, pa u nastavku susreta nije bilo većih prilika pred golom gostiju, ali je zato Leotar uspio da sredinom nastavka smanji na 2:1 sa penala. Tu se gosti nisu zaustavili, pa je Vujović pred sami kraj susreta pogodio za 2:2.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ipak, njihovo slavlje nije dugo trajalo jer je fenomenalni Mujkanović u nadoknadi postigao još jedan gol te je svoj tim odveo u osminu finala.

Osim Mladosti dalje idu ekipe GOŠK-a i Borca. GOŠK je slavio u gostima kod NK Bosna sa 2:1, dok je Borac izbacio Alfu iz Modriče sa 3:1.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Nikad nisam cuo za ove Kikace. Moze li mi neko reci gdje se nalazi to mjesto?
32 5
stoka s istoka
...hajmo seljaci...
10 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi