Feđa Dudić: "Domaći teren kao da je postao prokletstvo"

Trener FK Velež

Feđa Dudić: "Domaći teren kao da je postao prokletstvo"

M. Šljivak

Velež i Široki Brijeg remizirali su (1:1) u susretu 17. kola Premijer lige BiH.

U solidnoj fudbalskoj predstavi u Mostaru gosti su pobjedu ispustili u 87. minuti meča kada je Nemanja Anđušić domaćem tim donio jedan bod.

Nakon utakmice na press konferenciji je govorio trener Rođenih Feđa Dudić. On je zadovoljan zalaganjem ekipe, ali ističe da je domaći teren postao prokletstvo za Velež.

"Znali smo da imaju brze igrače. Malo su promijenili formaciju, a mi nismo bili na nivou. Ponovo smo darovali gol, brutalno smo kažnjeni i tek smo krenuli igrati kad smo primili pogodak. Onda malo neće, nešto odbrani Miškić. Ipak, dali smo gol, rezultat je na kraju realan".

"Pomak je jer smo ovakve utakmice gubili. Danas smo se barem vratili. Domaći teren kao da je postao prokletstvo. Lagano primamo golove, lagano protivnici nose bodove. Probat ćemo da osvojimo što više bodova u posljednja dva kola i vidjeti šta i kako dalje. Pokušat ćemo da provjetrimo ekipu.

"Široki se predstavio u dobrom svjetlu. Vjerovatno su ekipa koja je ovdje i najbolje odigrala i zasluženo nosi bod".

"Najviše golova Široki prima nakon centaršuta sa strane i to nam je bio plan i danas. Nismo uspijevali da dolazimo na stranu jer su jako dobro stajali. Neki igrači nisu bili na nivou. Izmjene su okrenule igru, što nije bio ranije slučaj".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Problemi sa realizacijom u Veležu su očigledni, ali Dudić je zadovoljan igrom Dženana Zajmovića.

"Musa je sve kupio, ali Zajmović je igrao jako korektno i dobro. Kad gledaš sa strane to izgleda kao da ne dominira. Nije to baš tako. Problem je što se ne nalazi u šansama. Probao je, borio se, dao je svoj maksimum", rekao je Dudić.

Top Komentari

Markob
Pratim ovaj portal vec 10 godina minimlano i zanima me jedno da li je moguce da nasi treneri daju ovakve izjave? Jesu li oni Svjesni da Luksemburg ( ocitao lekciju Srbiji u Kvalifikacijama) imao 2 godine predstavnika u el grupi sad imamo iz Jermenije, Estonije itd. Da li se zapitaju, da li je moguce da ni jedno krilo ne utrcava i ne napada prazan prostor nego svi hoce loptu u nogu da li je moguce da ni jedan spic ne pravi lazno kretanje, da li je moguce da ni jedan 10 ka 11 ka 9 ka kad dribla ne ide ka golu nego prema korner zastavici, da li je moguce da ni jedan vezni igrac nema resenje i ne postavi se tako da igra na jedan dodir pre nego sto mu lopta dodje nego je prima ovjerava 3 puta i onda okrece ( do tada i vozac autobusa stigne da se brani) da li su Svesni da Siroki i Zrinjski cim dovedu 2-3 Hrvatska treceligaska igraca odma budu medju 3 ekipe. Da li je moguce da ljudi ovoliko zaostaju za Evropom? Ne zivim U Bosni i nisam niciji navijac Ali poznajem dobro stvari i govorim Nazalost cinjenice...! Veliki pozdrav
13 2
Bhf111
Nije to legendo do terena. Ima tu problem u ekipi a tako problem i u tebi Isto kao reprezentacija, samo sto je reprezentaciji problem savez , a kod vas to nije jer upravu imate savrsenu. Ti isto imas glupih poteza, a igraci su dostigli limit, treba tu par promjena da sve krene na svojd
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi