Dudić: Slomljen sam, možda i završim karijeru

Iskusni strijelac napustio Zvijezdu

Dudić: Slomljen sam, možda i završim karijeru

D. Kurbegović

Nogometaši Zvijezde iz Gradačca nisu uspjeli u prošloj sezoni da izbore povratak u Premijer ligu BiH. Ekipa Darka Vojvodića imala je sve u svojim rukama do posljednjeg kola, ali onda su uz sudijske pogreške, igrački zakazali u posljednjoj utakmici prvenstva protiv Čapljine, tako da je na kraju Metalleghe osvojio prvo mjesto.

Iskusni napadač Feđa Dudić u Gradačac je stigao na zimu, a u 12 utakmica u proljetnom dijelu prvenstva postigao je pet golova. Ipak nije uspio da svojim igrama pomogne klubu u povratku u Premijer ligu, a danas se i službeno rastao sa Zvijezdom što je potvrdio za SportSport.ba.

"Zvali su me da produžimo saradnju, ali s manjim primanjima što sam odbio. Ljudi su bili korektni i na lijep način smo se rastali, zaista mi je žao što Zvijezda nije uspjela da uđe u Premijer ligu, imali smo najbolju ekipu, ali na kraju je ipak presudilo nešto drugo. Za ovih pola godine, vidio sam da kvalitet ne igra najvažniju ulogu u ovoj ligi" ističe Dudić.

Ako ne bude konkretnih ponuda, postoji mogućnost prestanka aktivnog bavljenja nogometom.

"Zasad nemam nikakvu konkretnu ponudu, ako nešto ne bude ubrzo postoji mogućnost da završim karijeru. Slomljen sam, ovih pola godine je ubilo volju za nogometom. Velika je razlika između Premijer i Prve lige BiH, nadam se da će Zvijezda naredne sezone uspjeti da bude najbolja ekipa. Budući da imam B-trenersku licencu, moguće da se u decembru uključim za program A-licence. Ništa još nije sigurno, ali definitivno razmišljam da prestanem igrati, te da lagano započnem svoju trenersku karijeru", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Feđa Dudić u svojoj karijeri nastupao je za Travnik, Željezničar, Varteks, Gošk, Novi Pazar, Zagreb, Slaviju i Zvijezdu. Sa svoje 33 godine može se pohvaliti da ima titulu najboljeg strijelca lige, kada je 2010. godine nastupao za Travnik.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi