Dudić trojici dao odriješene ruke

Čekaju se i prva pojačanja u premijerligašu iz Mostara

Dudić trojici dao odriješene ruke

S. Mlaćo
Nogometaši Veleža nalaze na zimskoj pauzi, a čelnici kluba vrijedno rade kako bi se klub adekvatno pojačao.

Najavljuju se kvalitetna pojačanja, a za sada nije dogovoreno nijedno novo ime, no to će se sigurno uskoro desiti.

Kada su odlasci u pitanju, Dario Ferreyra je izrazio želju da ide i promijeni sredinu, a Feđa Dudić je za Velež TV otkrio da su slobodu u traženju novog kluba dobili golman Luka Kačavenda, vezista Melvin Osmić i napadač Faris Zubanović.

Kačavenda je ove sezone upisao 553 minute u prvenstvu, Osmić tek 57, a Zubanović 283 minute.

“Da li će biti još odlazak vidjet ćemo. Ima još interesanata za naše igrače, a isto tako zavisi šta ćemo dovesti. Plan i cilj je da u Antaliju 3.februara povedemo 25-26 igrača. Što se tiče pojačanja, aktivno se radi o tome, te radimo da se adekvatno i kvalitetno pojačamo“, kazao je Dudić za Velež TV.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je prvi dio okončao na osmom mjestu sa 21 osvojenim bodom.

Inače, već je poznat i Veležov plan priprema. Prozivka je zakazana za 13. januar, a nakon određenog perioda treniranja u Mostaru u februaru se odlazi u Tursku. U planu je odigravanje šest utakmica. Rođeni u prvom kolu proljetnog dijela dočekuju Željezničar.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harunvelez
Sretno momcima, ali stvarno daleko im kuca od Mostara bila, pogotovo Kacavenda i Zubanović. Ne mozes biti napadac ako ne postižes golove. Jbg
3 1
capslockenter
Hvala Bogu da je taj Kačavenda otišao..koštao ih je najmanje 10 bodova...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi