Disciplinci odbacili prijavu FK Velež!

Konačna odluka

Disciplinci odbacili prijavu FK Velež!

Admin Čaušević

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca je prekinuta u samom finišu zbog utrčavanja navijača domaćih u teren te nakon toga registrovana službenim rezultatom 0:3.

Mostarski klub je kažnjen i sa šest utakmica igranja bez publike, te 10.000 KM i oduzimanjem tri boda, dok je predsjednik Šemsudin Hasić suspendovan na godinu i pol zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju FSBiH.

Poslije toga Velež je podnio podnio prijave Disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza BiH protiv delegata susreta Veleža i Borca Dragomira Đajića i predsjednika Saveza Vice Zeljkovića.

Đajić je, kako je SportSport.ba ranije pisao, između ostalog prijavljen jer pravni tim Veleža smatra da je postupao suprotno odredbama Statuta i Pravilnika FSBiH te da je zloupotrijebio propisna ovlaštenja sačinjavajući lažni izvještaj unošenjem netačnih i lažnih podataka.

S druge strane, Zeljković je prijavljen jer je prema mišljenju pravnog tima između ostalog postupao suprotno odredbama Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije.

Pravni tim Veleža smatra da je svojim izjavama u bh. medijima prije održavanja sjednice Takmičarkse i Disciplinske komisije prekršio Kodeks o ponašanju i uticao na donošenja odluka pomenutih Komisija.

Na sjednici Disciplinske komisije razmatrala se prijava FK Velež koja je na kraju i odbačena.

"Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj dana 01.12.2021. godine razmatrala prijavu protiv Đajić Dragomira u funkciji
delegata prvenstvene utakmice 10. kola m:tel Premijer liga BiH, sezona 2021/22, igrane dana 21.09.2021. godine u Mostaru, između FK “Velež” Mostar i FK “Borac” Banja Luka i Zeljković
Vice u funkciji Predsjednika NS/FS BiH, podnesenu od strane FK “Velež” Mostar i Hasić Šemsudina iz Mostara zastupanih po punomoćniku, Mehmedagić Adnanu advokatu iz Tuzle,
pa na osnovu člana 98. a u vezi sa članom 108. stavom 1. tačkom b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH donosi odluku:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbacuje se prijava podnesena od strane FK “Velež” Mostar i Hasić Šemsudina iz Mostara zastupanih po punomoćniku advokatu Mehmedagić Adnanu po osnovu člana
108. stava 1. tačke b) Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, jer radnja opisana u prijavi ne predstavlja prekršaj Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH", navodi se u odluči DK Saveza.

Inače, Velež se žaio i Arbitražnom sudu za sport u Lozani (CAS), proces po tom pitanju je još uvijek otvoren i još se čeka konačna odluka.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Disciplinska komisija ovim sama sebi "grob" kopa. Sta kad sud u Lozani presudi u korist Veleza pa popadaju ove njihove presude?! Nece moci primirisati stadionima a ne savezu i funkcijama. Bagra utaljena!!! Armija navijaca je uz vas i predsjednika Hasica,VFC
19 2
starmac
Dobićemo onu glavnu presudu a to je iz ŠVICE!Tek će tad da lete.☝☝☝
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi