Dudić: Željo je poslao opasnu poruku

Trener Veleža nakon generalke

Dudić: Željo je poslao opasnu poruku

Fudbaleri Veleža razbili su Mladost u generalnoj probi pred novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Rođeni su na svom stadionu slavili protiv Mladosti rezultatom 5:1, a onim što su pokazali zadovoljan je bio i Feđa Dudić koji je izjavio da je na kraju moglo biti i ubjedljivije.

"Utakmicu bih podijelio na dva poluvremenu. U prvom dijelu Mladost je imala ozbiljnu ekipu, bili smo i tada dominantniji, a na kraju kada smo propustili šanse uslijedila je kazna s njihove strane. Iz prve kontre primilo smo gol, iako je, pritom, jako bitno bilo to što smo se vratili u meč", kazao je Dudić nakon utakmice, pa nastavio:

"U drugom poluvremenu potpuna dominacija s naše strane.. Ova druga ekipa Mladosti možda nije ni dostojna da igra Premijer ligu BiH. Moglo je biti još biti i ubjedljivije. Sve u svemu, zaslužena pobjeda, a do Željezničara morat ćemo poraditi na još nekim stvarima."

Pohvalio je i Samira Radovca koji je odigrao odličnu utakmicu.

"Od marta i utakmice protiv Borca je nastavio raditi, cijele pripreme je bio najkonstantniji naš igrač i jako mi je drago zbog njega. Puno upitnika je bilo iznad njegove glave kada je tek dolazio. Zaboravili smo svi da je on odigrao 12 evropskih utakmica, da ima preko 120 nastupa za Sarajevo i da je davno trebao biti A reprezentativac BiH. A tek su mu 24 godine. Sada je porodičan čovjek, dobio je dijete, razmišlja drugačije... Ovaj Radovac nama treba i nadam se da će zadržati formu."

Ubjedljivo je slavio i Željezničar s kojim će se Velež sastati na startu nove sezone.

"Željezničar je poslao opasnu poruku pred novu sezonu. Pogledat ćemo utakmicu protiv Tuzla Cityja, poslali smo i našeg čovjeka da ih analizira detaljno. Mislim da će biti fantastična utakmica na Grbavici i da je svi jedva čekaju."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ističe da igrački kadar još uvijek nije kompletiran.

"Nedostaju nam još jedan-dva igrača, mada ima i nekorektnosti kod nekih u razgovorima. Jednog igrača čekamo, ima opravdane razloge jer još nije raskinuo ugovor i nadamo se da će to brzo biti, dok drugi igrač kojeg smo planirali nije bio korektan u pričama. Nismo planirali povrede Behrama i Hasanovića i sigurno da nam fale dvojica u rotaciji", istakao je Dudić na kraju razgovora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Ovaj Dudic kad god daje intervju ko da su Real Madrid a ustvari prosjecna ekipa pl BiH. Dajte sve od sebe da Evropu izborite, u subotu vam ide spustanje na zemlju.
8 18
papagaj
Seljak
5 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti