Duel Borca i Željezničara pred reprezentativnu pauzu

Susret se igra sa početkom u 18 sati

Duel Borca i Željezničara pred reprezentativnu pauzu

Samir Mlaćo
Danas se sa početkom u 18 sati u Banjaluci igra duel 12. kola Premijer lige između Borca i Željezničara.

Svakako da uloga favorita pripada domaćima koji su se probudili nakon lošeg starta u sezonu, no ni gosti sigurno neće se lako predati.

“Želimo da nastavimo naš uspješni niz. Neće biti lako, igramo na domaćem terenu protiv jednog od velikana u BiH. Željezničar je pretrpio određene promjene u timu, zbog čega je glavni cilj konsolidacija kao i promovisanje mladih igrača. Ali naravno to ne znači da su bez ambicija i da žele da ostvare što bolje rezultate. Na drugoj strani mi smo u dobroj seriji rezultata, bez poraza smo i želimo da sa nova tri boda napravimo dodatni iskorak prema vrhu i da ovu pozitivnu seriju završimo na najbolji način“, poručio je trener Borca Nemanja Miljanović.

U redovima Željezničara svjesni su da nemaju puno izgubiti.

"Igramo derbi utakmicu protiv aktuelnog prvaka koji u ekipi ima vrlo dobru kvalitetu i odlične pojedince. U Banjaluku idemo kao i na svako gostovanje bez straha i idemo se nadigravati. Idemo tražiti da budemo bolji od našeg protivnika i da ostvarimo pozitivan rezultat. Gledao sam Borac u prethodnih šest mečeva u kojima imaju četiri pobjede i dva remija", počeo je svoje obraćanje trener Tomislav Ivković i nastavio.

"Došao im je novi trener i igraju na rezultat, te ne srljaju mnogo. Čekaju grešku protivnika i imaju lukavog napadača Vranješa koji to zna da iskoristi. Oni su dosta kvalitetna ekipa, ali vjerujem u svoje igrača. Mi imamo kvalitet i želimo da se nadigravamo, borimo i potućemo u nogometnom kontekstu. Ukoliko uspijemo da ispunimo zadatke vjerujem da ćemo odigrati dobar meč".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će dijeliti Frano Jelić iz Širokog Brijega sa pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Borisom Dujmovićem iz Mostara. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

Nakon ove utakmice u Premijer ligi slijedi reprezentativna pauza.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Iskreno bi volio da ŽELJO ostane neporažen čak šta više da dobije ali nepiše se dobro.SUDIJE su glavni akteri ove utakmice!☝☝☝
4 0
Trt
Sudije nja nja, sudije nja nja,. Aj Borac
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi