Duel starih rivala budi sjećanja, ulog je drugačiji, ali podjednako važan

Nastavlja se Premijer liga

Duel starih rivala budi sjećanja, ulog je drugačiji, ali podjednako važan

A. Čaušević

Utakmicama u Doboju kod Kaknja i Tuzli bit će otvoreno 22. kolo Premijer lige, posljednje u prvoj fazi bh. prvenstva. 

Susret Slobode i Veleža je od velike važnost za oba tima. Domaćim su neophodni bodovi da se pobjedne od opasne zone, a gostima da ostanu u trci za Evropu.

Stariji ljubitelji bh. fudbala prisjetit će se duela Slobode i Veleža na Tušnju iz 1987. godine. Tada je ulog bio pribiližno sličan današnjem. Crveno crnim su trebali bodovi za opstanaka, Rođenim za historijsku titulu.

Taj meč je završen pobjedom Slobode s 2:1. U tuzlanskom taboru se nadaju istom ishodu, dok će Mostarci sigurno učiniti sve da dođu do punog plijena.

Tuzlaci prolaze kroz turbulentan period, početkom sedmice su ostali bez trenera, jasno je da Velež meč dočekuje u boljoj poziciji, međutim Premijer liga je takvo takmičenje gdje je sve moguće pa se oba tima imaju ćemu nadati.

"Dolazi nam ekipa koja trenutno igra najljepši nogomet u državi i predvođena je sjajnim trenerom. Ova utakmica nam baš i ne dolazi u pravom trenutku, ali mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu", kazao je Adnan Jahić koji će zajedno s Adnanom Osmanhodžićem sjediti na klupi Slobode.

Oglasi

Iz Veleža su poručili da neće biti podcjenjivanja te da se u susret ulazi maksimalno ozbiljno.

"Podcjenjivanja neće biti. Oni su promijenili trenera, očekujemo veći angažman od ekipe. Mi se trebamo postaviti kao favoriti i na terenu pokazati sve što možemo kako bi došli do tri boda", rekao je Mustafa Kodro.

Meč na Tušnju će se igrati od 17 sati, dok će od 14:30 svoj susret početi Mladost DK i Krupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladosti poslije slabo otvaranja drugog dijela sezone "gori pod nogama" i bodovi su pod imperativom i to protiv direktnog rivala u borbi za opstanak.

Domaći su u seriji od četiri uzastopna poraza i Krupa je prava prilika za iskupljenje. Međutim, sigurno će i gosti imati svoje adute te na MGM Farm Arenu ne dolaze s bijelom zastavom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
IDEMOOOO RODJENIIII
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi