Čelik i Željezničar mnogo više dužni nego na kraju 2020., veliki broj bh. klubova na listi dužnika

PU FBiH objavila podatke

Čelik i Željezničar mnogo više dužni nego na kraju 2020., veliki broj bh. klubova na listi dužnika

Adnan Beganović

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je imena poreznih obveznika sa iznosom duga preko 50.000 KM na dan 31. decembar 2021. godine.

Na listi dužnika nalazi se i veliki broj sportskih kolektiva iz Federacije Bosne i Hercegovine među kojima su i fudbalski klubovi. Trenutno je od bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova najzaduženiji NK Čelik koji na ime poreza duguje čak 6.5 miliona KM od čega je glavnica 4.2 miliona KM, a kamata 2.3 miliona KM. Prije godinu dana Čelik je na ime poreza dugovao 2.2 miliona KM manje što vjerovatno znači kao i kod Željezničara, da je uknjižen dio duga iz nekog ranijeg perioda.

FK Željezničar, koji na ime poreza duguje nešto više od 3.7 miliona. Glavnica duga je oko 2.3 miliona KM, a kamate su 1.4 miliona KM. Zanimljivo je da je Željezničar na kraju prošle godine na ime poreza dugovao nešto više od 2.3 miliona KM što znači da su se Plavi s Grbavice za godinu dana dodatno zadužili ili su im "otkriveni" neki stari dugovi za 1.4 miliona KM.

Ništa bolje po pitanju dugovanja na ime poreza ne stoji ni tuzlanska Sloboda koja ukupno duguje oko 3.3 miliona KM (2.4 miliona glavnica, kamate oko 900.000). U odnosu na listu objavljenu prošle godine Sloboda ima oko 200.000 KM manje duga.

Oko 1.7 miliona KM na ime poreza duguje FK Olimpik, dok Zvijezda iz Gradačca na ime poreza duguje oko 930.000 KM što je manje za 60.000 u odnosu na listu objavljenu prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aktuelni lider premijerligaške karavane, HŠK Zrinjski, na ime poreza duguje skoko 1.3 miliona KM (oko 850.000 glavnica, a oko 430 kamata), a sličan iznos Plemići su dugovali i na kraju prošle godine.

Bez duga nije ni FK Sarajevo. Naime, klub čije je sjedište u Titovoj 38/b na ime poreza duguje oko 625.000 KM (612.000 glavnica, 13.000 kamata). Sarajevo je krajem prošle godine dugovalo oko 820.000 KM što znači da je dug smanjen za oko 200.000 KM.

Treba dodati da veliki broj dužnika ima potpisan ugovor o reprogramu sa Poreskom upravom, a kompletnu listu dužnika na dan 31.12. 2021. godine možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Dugovi amara osima. Recite to glasno. Kao i tekst koji izadje kad treba po njegovoj želji. Da se ocrni dodatno klub
20 0
user1626167076
Velezov dug nije vrijedan pomena hehe ,FCV!!
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi