"Đugum za Đuguma": NK Čelik bivšem direktoru mora isplatiti 45.000 KM
Sada već bivši direktor NK Čelik podnio je tužbu protiv kluba s Bilinog polja zbog neisplaćenih plata, ali i pozajmica koje je i sam lično dao

Dojučerašnji direktor Zeničana tužio klub

"Đugum za Đuguma": NK Čelik bivšem direktoru mora isplatiti 45.000 KM · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nalazi se u velikim problemima, odnosno dugovima. Zeničani do petka moraju isplatiti blizu 100.000 KM kako bi u subotu mogli igrati utakmicu protiv Zvijezde 09.

Sigurni smo da predsjednik Aydin Olgun neće dozvoliti novu blamažu, te da će se spomenuti iznos uplatiti onima kojima je trebalo i prije utakmice protiv Željezničara. Međutim nove glavobolje za Zeničane će stići u narednom periodu. Slijede nove tužbe, presude, a jedna od njih je i bivšeg direktora Ismeta Đuguma.

Ovaj 63-godišnji diplomirani ekonomista na mjesto direktora NK Čelik došao je u septembru 2017. godine, a prije 20-tak dana napustio je Bilino polje, a da o tome mnogi nisu ni znali. Kako saznaje SportSport.ba, Đugum je tužio NK Čelik zbog neisplaćenih plata, pozajmica, a ovu informaciju nam je i potvrdio sam u kratkom razgovoru.

"Istina je da sam tužio Čelik za iznos od 45.000 KM, svašta se tu dešavalo, davao sam svoj novac, dužni su mi dosta i ja samo želim ono što mi pripada. Napustio sam klub prije nešto više od mjesec dana, tako da očekujem u narednih 15-tak dana da svoj novac dobijem. Ne bih više na tu temu, svi koji su upoznati s radom NK Čelik kada sam bio u klubu znaju šta se tu sve dešavalo i radilo, a ja sam prošao sve i svašta", kazao je kratko za SportSport.ba bivši direktor NK Čelik Ismet Đugum.

Zanimljivo je i to, kako je SportSport.ba saznao iz izvora bliskih FSBiH, da na svojevrsnoj "presudi" protiv Čelika u ovom slučaju, kao odgvoorno lice zeničkog kluba potpisan je upravo Đugum s obzirom da je u tom periodu bio direktor kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se u narednom periodu još nekoliko tužbi, a hoće li se NK Čelik uspjeti izvući i iz ove situacije i konačno stati na noge, vrijeme će pokazati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BN78
Turčin ako je normalan,neće ništa uplatiti,i pustiti Čelik niz vodu,pa neka Grad Zenica spasava Čelik.Covjek se izjasnio da će platiti dospele obaveze od tuzbi,koje realno nisu napravljene od kada je on tu,i sada ce klub tužiti i Kurta i Murta.Jos samo fali da neko tuzi klub za obaveze npr.1978.
15 2
Manijak87
UGASITE amatere I ZDRAVO! Iz sezone u sezonu se spasavate, gurbeti.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi