Oglasio se i SPF: Moramo zaštiti interes igrača

Teška situacija u NK Čelik

Oglasio se i SPF: Moramo zaštiti interes igrača

E. Čaušević

Zenički Čelik ovih dana nalazi se u centru pažnje sportske javnosti zbog suspenzije nakon što klub nije isplatio dugovanja prema bivšim igračima koji su podnijeli tužbe.

Čelik je za vikend trebao igrati protiv Željezničara na Grbavici, ali je utakmica odogđena sat vremena prije početka što je bio hladan tuš za navijače.

Saopšteno je da je Čelik suspendovan jer nije izmirio dugovanja prema dogovoru, te postoji šansa da će klub biti izbačen iz Premijer liga BiH ukoliko ne riješe ovaj problem do petka.

Čelik će sutra održati press konferenciju na kojoj bi se javnosti trebao obratiti predsjednik Aydin Olgun od kojeg se očekuje objašnjenje za sva ova dešavanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovih dešavanja oglasili su se i iz Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH. Osnivač Sindikata, Aldin Đidić, je poručio da mu je žao što je došlo do ovakve situacije, ali da je njihov stav jasan i da su na strani fudbalera koji traže svoj novac od zeničkog kluba.

"Upoznati smo sa situacijom u NK Čelik Zenica. Sindikat profesionalnih fudbalera zastupa nekoliko igrača u postupku protiv kluba. Pokušali smo više puta u proteklim mjesecima dogovorom riješiti potraživanja igrača, ali do toga nije došlo. Nama je zaista žao što se utakmica između FK Željezničar i NK Čelik nije odigrala, zbog navijača i igrača oba kluba koji su bili spremni za to, ali su pravila jasna. Klub je u oktobra bio obaviješten za takav scenarij. Nadamo se da će klub pronaći načina da izmiri dospjela potraživanja igrača u ovoj sedmici, kako bi nastavio takmičenje. Kao predstavnici igrača, moramo zaštiti njihov status i smatram da je normalno da se oni bore za ono što im se duguje, takav način razmišljanja su potvrdili i predstavnici NK Čelik i trener kluba u toku protekla dva dana. Koristim priliku da pozovem sve igrače, koji imaju statusne problem da nam se jave, kako bismo im pomogli", rekao je osnivač Sindikata profesionalnih fudbalera BiH Aldin Đidić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Djida znamo da ti je drago ovo sto se desava u Čeliku ono da se ne pretvaramo.
6 2
GGAAZZIIJJA
Sta se sad oglasava, zasto se nije sredinom septembra oglasio kad nisu dobili augustovsku platu? Hallo NOVEMAR je majstore, a oni dio AUGUSTOVSKE dobili..
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi