Dujmović se pridružio Mašiću u češkoj Jihlavi

Još jedan omladinac Čelika napustio klub

Dujmović se pridružio Mašiću u češkoj Jihlavi

Dino Kurbegović
Teme:

Nogometni klub Čelik posljednjih šest-sedam godina pruža jako malo pažnju kada su u pitanju omladinci kluba s Bilinog polja.

Još od generacije Horića, Zahirovića, Smrike, Šišića i Dilavera, koji su prije sedam godina osvojili juniorsku titulu prvaka države, omladinci Čelika bilježe katastrofalne rezultate o omladinskim selekcijama.

U posljednje vrijeme svaki iole kvalitetan omladinac napušta klub i prije nego što završi juniorski staž. Prošle godine, nakon što se rukovodstvo kluba nije dogovorilo oko ugovora za najtalentovanijeg omladinca Amira Mašića, koji je prošle sezone u 26 utakmica postigao nevjerovatnih 36 golova u kategoriji kadeta, to je iskoristio Jirzi Plišek koji je primjetio talentovanog napadača i odveo ga sa sobom u češku Jihlavu.

Još jedan igrač svoju karijeru će posredstvom Plišeka nastaviti u Jihlavi, a to je 17-godišnji veznjak Ivan Dujmović. Ovaj talentovani igrač, početkom ove sezone trenirao je sa seniorskom ekipom kod trenera Borisa Pavića, te je bio nekoliko puta i u konkurenciji za seniorski sastav. Ipak zahvaljujući indolentnosti rukovodstva Čelika, još jedan talentovani omladinac odlučio se na odlazak iz Zenice.

Dujmović i Mašić su bili najbolji igrači Čelika u svojoj konkurenciji, te su bili redovni na reprezentativnim okupljanjima kadetske selekcije, a u nastavku sezone će zajedno nastupati za juniore češke Jihlave, gdje će sigurno imati bolje uvjete za razvoj, stručni rad trenera i sve ono što mladi nogometaši nemaju u Zenici, ali i BiH.

Napomenimo da je početkom ove sezone u redove ekipe Ostrave, koja se takmiči u najvišem rangu stigao još jedan bivši omladinac Čelika, 20 godišnji Namir Alispahić, koji je skupio četiri nastupa ove sezone u Synot Ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti